Ολόκληρος ο κόσμος του καφέ σε 1 ώρα και 20 λεπτά 

Ολόκληρος ο κόσμος του καφέ σε 1 ώρα και 20 λεπτά 

O κόσμος του καφέ στο Barista Hustle

 

Ο καφές, πάντοτε μας εκπλήσσει. Οι λάτρεις του ροφήματος κατανοούν ενστικτωδώς ότι ο καφές δεν είναι ποτέ ο ίδιος, ακόμη και εάν τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής του είναι τα ίδια. 

 

Και αυτό διότι ακόμη και στις πιο ελεγχόμενες συνθήκες παρασκευής που μπορούμε να επιτύχουμε στην καθημερινή μας ζωή, οι παραλλαγές στον καφέ ποικίλλουν και καθιστούν το αγαπημένο ρόφημα διαφορετικό, κάθε φορά που το δοκιμάζουμε. Ο Matt Perger, κορυφαίος barista που έχει κατακτήσει πολλές νίκες σε πρωταθλήματα, ίδρυσε την διαδικτυακή υπηρεσία εκπαίδευσης καφέ Barista Hustle και το σχετικό κανάλι στο Youtube.

 

Στο πιο δημοφιλές βίντεο του καναλιού, ο Perger προβαίνει σε μια διάλεξη 80 λεπτών για την «προηγμένη παρασκευή καφέ» στο Assembly Coffee στο Λονδίνο. Αφού περιγράφει και εξηγεί όλα τα επίθετα που προσδίδονται για να περιγράψουν τη γεύση του καφέ γενικά – από “αδύναμο”, “λεπτό” και “σαν τσάι” έως “λαχταριστό”, “πικρό” και “συντριπτικό” – προχωρά ένα βήμα παρακάτω, αναλύοντας τους ορισμούς του extraction.

 

Το πιο σημαντικό στάδιο στη διαδικασία παρασκευής του καφέ, όσον αφορά τη γεύση που προκύπτει, η εκχύλιση, πραγματοποιείται με την προσθήκη ζεστού νερού μέσα από τον αλεσμένο καφέ.

 

Το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα για έναν ισορροπημένο παράλληλα δυνατό φλιτζάνι καφέ τίθεται στο επίκεντρο της ανάλυσης του Perger. Ο ίδιος εξηγεί αναλυτικά τα πάντα, από το design των roasters και των μίλων,  έως τις τεχνικές παρασκευής και έκχυσης. Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι ακόμη και είδη ακριβού εξοπλισμού παρασκευής καφέ δεν αποδίδουν πάντα τα μέγιστα.

 

Οι αληθινοί λάτρεις του καφέ μπορούν να εγγραφούν στα διαδικτυακά μαθήματα του Barista Hustle.