Φτιάξε σπιτικά scones

Φτιάξε σπιτικά scones

Tα Scones είναι μια λαχταριστή λιχουδιά που προέρχεται από τη Μ. Βρεατανία. Μπορείς να “παίξεις” με τις γεύσεις, σερβίροντάς τα ως γλυκό ή και αλμυρό σνακ που θα συνοδέψει γευστικά τον αγαπημένο σου καφέ. Η προέλευση του ονόματός του δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο η παράδοση θέλει το όνομα αυτής της υπέροχης λιχουδιάς να προέρχεται από τους βασιλιάδες της Σκωτίας οι οποίοι στέφθηκαν με την πέτρα (stone – scone) του πεπρωμένου.

 

Ανακαλύψαμε, με τη βοήθεια του σεφ Τάσου Αντωνίου και του MamaPeinao.gr, την παραδοσιακή συνταγή για αυθεντικά scones, που μπορούν να απογειώσουν ένα φλιτζάνι καφέ… και τον ουρανίσκο μας!

 

Scones

 

Υλικά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο κρύο
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο αβγό

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο και στο τέλος τις σταφίδες.

 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αβγό μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουν απαλή υφή. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στη ζύμη. Με τα χέρια μας κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα. Αν κολλάει, δεν μας ανησυχεί.

 

Mε κουπάτ ή με τα χέρια σχηματίζουμε στρογγυλά ψωμάκια σε μεσαίο μέγεθος. Τα μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 17 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, τυλιγμένα με πετσέτα κουζίνας ώστε να παραμείνουν μαλακά.

 

Mε πληροφορίες από το Coffee&Brunch Magazine