Λαχταριστό Biscoff Tiramisu

Λαχταριστό Biscoff Tiramisu

Μια σπουδαία συνταγή για τιραμισού με τη χρήση εσπρέσσο και Biscoff cookies

 

Για μια ιταλική αυθεντική συνταγή με ένα πρωτότυπο… twist, σου παρουσιάζουμε το μοναδικό τιραμισού με την προσθήκη Biscoff cookies. Το τιραμισού αποτελεί μια σύνθετη λέξη (tirare mi su) και σημαίνει “σήκωσέ με ψηλά” ή “ανέβασέ με”. Πρόκειται για μια ονομασία που αποδίδεται στην περιεκτικότητα του καφέ, ένα φυσικό τονωτικό ρόφημα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

 

Τι θα χρειαστείς για δύο μερίδες

 

2 μεγάλα αυγά χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι
67 γραμμάρια ζάχαρη
226 γραμμάρια τυρί marscapone
240 ml κρύο εσπρέσσο
24 μπισκότα Lotus Biscoff
1 Πρέζα αλάτι
Κακάο σε σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξουν οι κρόκοι (3 λεπτά).

 

 

Ρίχνουμε απαλά το τυρί μασκαρπόνε.

 

 

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με την πρέζα αλάτι χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

 

 

Συνδυάζουμε τα ασπράδια με τους κρόκους και το μασκαρπόνε.

 

 

Ρίχνουμε τον κρύο καφέ σε ένα ρηχό πιάτο και μουλιάζουμε γρήγορα τα μπισκότα Biscoff.

Τοποθετούμε τα μουλιασμένα μπισκότα σε ατομικά ταψιά μέχρι να δημιουργήσουμε την πρώτη στρώση. Προσθέτουμε μια στρώση από το μείγμα μασκαρπόνε. Επαναλαμβάνουμε την προσθήκη στρώσεων μέχρι να γεμίσει η φόρμα (τρεις στρώσεις ).

 

 

Περιχύνουμε με σκόνη κακάο.

 

Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

 

Σερβίρουμε το ατομικό γλυκό με έναν γευστικό εσπρέσσο.