HeyBox: Ή, αλλιώς, καφές στην πόρτα μας… με συνδρομή! 

HeyBox: Ή, αλλιώς, καφές στην πόρτα μας… με συνδρομή! 

Πώς θα σας φαινόταν αν, κάθε μήνα, λαμβάνατε ένα κουτί με φρεσκοψημένο και φρεσκοαλεσμένο καφέ στην πόρτα σας; «Όνειρο», θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Ένα όνειρο που η Στέλλα Κασκαβέλη έκανε πραγματικότητα πριν λίγα χρόνια δημιουργώντας το HeyBox, το πρώτο κλαμπ συνδρομητικού καφέ στην Ελλάδα. 

 

Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου

 

Έχοντας ζήσει στη Νέα Υόρκη, η Στέλλα βίωσε από πρώτο χέρι την ευκολία που προσφέρει η συνδρομή και έτσι θέλησε να εισαγάγει αυτήν την υπηρεσία στην ελληνική αγορά από τον Απρίλιο του 2021.

 

Ωστόσο, το HeyBox δεν είναι απλώς μια συνδρομητική υπηρεσία καφέ, αλλά ένα ολοκληρωμένο brand, που αποσκοπεί στη δημιουργία ευχάριστων στιγμών μέσα από την παροχή καφέ. «Ο καφές, και ειδικά ο πρωινός, αποτελεί μια μορφή “τελετουργικού” για πολλούς καταναλωτές και είναι ιδιαίτερης σημασίας. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ενοχληθεί όταν ο πρώτος καφές της ημέρας σας δεν είναι όπως θα τον επιθυμούσατε. Έτσι, θέλησα να προσφέρω στον καταναλωτή μια μικρή δόση χαράς μέσα από τον καφέ με ένα κουτί γεμάτο αρώματα και χρώματα. Ο συνδυασμός, λοιπόν, της υπηρεσίας της συνδρομής με την επιθυμία για ένα χαρούμενο και φρέσκο brand οδήγησε στη δημιουργία του HeyBox» αναφέρει η γυναίκα που εμπνεύστηκε την εν λόγω υπηρεσία και σήμερα εξυπηρετεί τους coffee lovers σε Ελλάδα και Κύπρο. 

 

Τι σημαίνει, όμως, όλο αυτό στην πράξη; Ο καταναλωτής, κάνοντας μια συνδρομή καφέ μέσα από το eshop, αφού έχει απαντήσει πρώτα σε ερωτήσεις για να καταλήξει στο τι του ταιριάζει καλύτερα, λαμβάνει κάθε μήνα φρεσκοψημένο και φρεσκοαλεσμένο καφέ στην πόρτα του, που προέρχεται από επιλεγμένους παραγωγούς από όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι του HeyBox, που έχουν ως προτεραιότητα την άριστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, δέχονται και παραγγελίες μέσω social media.

 

Όσον αφορά στις επιλογές; Υπάρχουν τρία είδη συνδρομών, που μπορούν να γίνουν μηνιαία ή ετήσια με 20% έκπτωση:

 

HeyBox Mystery Edition: Συνδρομή γευσιγνωσίας, για όσους αναζητούν γευστικές εκπλήξεις. Επιλέγουμε εμείς για τους καταναλωτές μία συσκευασία single origin και μία συσκευασία blend (ανανεώνουμε συχνά τις επιλογές μας).

 

HeyBox Picky Edition: Συνδρομή για όσους ξέρουν τι θέλουν και προτιμούν να επιλέγουν μόνοι τους ανάμεσα στις ξεχωριστές επιλογές που διαθέτει το eshop. Οι επιλογές ανανεώνονται συνέχεια, για να μη βαριέται ποτέ ο καταναλωτής.

 

HeyBox Office Edition: Συνδρομή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν μαζί με το team τους στο γραφείο έναν διαφορετικό, καλής ποιότητας καφέ, σε ποσότητα. 

 

HeyBox Gift Edition: Συνδρομή για όσους θέλουν να την προσφέρουν ως δώρο σε κάποιον coffee lover.

 

Η εξέλιξη, οι επιλογές σε καφέ και όσα έρχονται

 

«Ξεκινήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα λέγαμε πως, αν και είχε πολλές δυσκολίες αυτή η κατάσταση, ο κόσμος αγάπησε απευθείας το brand. Ωστόσο, καθώς το HeyBox λανσαρίστηκε τον Απρίλιο του 2021, δεν ευνοηθήκαμε από τον εγκλεισμό. Η αποδοχή του brand από το κοινό οφείλεται στην άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρουμε, αλλά και στα υψηλής ποιότητας προϊόντα. Πρόκειται για ένα “customer-centric brand” και εκεί βασίζεται όλη η στρατηγική» εξηγεί η Στέλλα. 

 

«Διαθέτουμε όλα τα είδη καφέ. Δηλαδή blends για espresso και για φίλτρου, αρωματικούς φίλτρου, ελληνικό, στιγμιαίο, decaf, κάψουλες αλουμινίου συμβατές με μηχανές Νespresso, καθώς και ροφήματα σοκολάτας και τσάι. Δίνουμε μεγάλη προσοχή σε κάθε στάδιο παραγωγής, από τον πράσινο κόκκο μέχρι την άλεση και τη συσκευασία, με μεγαλύτερη έμφαση στο ψήσιμο. Όλα μας τα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας και επιλεγμένα με προσοχή» υποστηρίζει η Στέλλα Κασκαβέλη προσθέτοντας: «Έχουμε εντάξει αρκετά νέα προϊόντα, όπως 6 κωδικούς σε ροφήματα σοκολάτας και 11 κωδικούς σε τσάι. Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε με 12 προϊόντα και αυτήν τη στιγμή αριθμούμε τα 52! Αφουγκραζόμαστε την αγορά και εξελισσόμαστε παράλληλα με αυτή». 

 

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, βρίσκουμε και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα: Cups to go της Circular (είναι μια αγγλική εταιρεία η οποία συλλέγει τα ποτήρια μίας χρήσης από τις καφετέριες, τα ανακυκλώνει και δημιουργεί ένα ανακυκλωμένο ποτήρι πολλών χρήσεων που διατηρεί το ρόφημά σας ζεστό ή κρύο), μπάρες της ελληνικής εταιρείας Nutree κ.ά. μάς περιμένουν να τα εξερευνήσουμε και να τα γευτούμε! Η λίστα σύντομα θα γίνει πιο πλούσια, καθώς οι άνθρωποι του HeyBox δεν εφησυχάζουν. 

 

 

INFO

www.hey-box.com

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine