Ο Νίκος Αντζάρας στην 1η θέση του Hellenic Barista Championship για δεύτερη συνεχή χρονιά

Ο Νίκος Αντζάρας στην 1η θέση του Hellenic Barista Championship για δεύτερη συνεχή χρονιά

Ο Έλληνας barista θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας. 

 

Την πρώτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους barista της Ελλάδας κατέκτησε ο Νίκος Αντζάρας – Head Roaster και AST Trainer της εταιρίας Samba Coffee Roasters –  στο Hellenic Barista Championship, που φιλοξενήθηκε στην έκθεση HO.RE.CA. 2023, υπό την αιγίδα του διεθνούς φήμης οργανισμού SCA Hellas (Specialty Coffee Association). Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετείχαν κορυφαίοι baristi από όλη τη χώρα με στόχο να κατακτήσουν τον υψηλού κύρους τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή Barista μέσα από δοκιμασίες, τις οποίες αξιολόγησε η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς του καφέ. 

 

Ο Νίκος Αντζάρας, βρέθηκε στην 1η θέση του Hellenic Barista Championship για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς το 2022 είχε κερδίσει και πάλι τον ίδιο τίτλο, ο οποίος του έδωσε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα – Worldwide Barista Championship, τον Σεπτέμβριο του 2022 στη Μελβούρνη όπου είχε κατακτήσει τη 13η θέση, φτάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι κορυφαίοι baristi από όλο τον κόσμο, με δοκιμασίες τις οποίες αξιολόγησε η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες του καφέ. 

 

Χρησιμοποιώντας τον σπάνιο και ιδιαίτερο καφέ competition Geisha Double Phase Natural Anaerobic, από τη φάρμα Cañas Verdes του Παναμά – Abu Coffee, ο πρωταθλητής barista του Ελληνικού Πρωταθλήματος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Barista Championship 2023, για 2η χρονιά. Η τιμή είναι ακόμα μεγαλύτερη αυτή τη χρονιά για τον Νίκο Αντζάρα, καθώς η μεγάλη διοργάνωση φέτος θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023. 

 

Η διοργάνωση Hellenic Barista Championship αποτελεί τον κορυφαίο διαγωνισμό καφέ της Ελλάδος, που διοργανώνεται από την Specialty Coffee Association (SCA) με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων baristi, αλλά και την ενίσχυση του παγκόσμιου κύκλου επαγγελματιών με πάθος για τον καφέ. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την παρασκευή τριών ροφημάτων:  ενός ροφήματος espresso, ενός ροφήματος με βάση το γάλα αλλά και ενός signature ροφήματος με την υπογραφή του baristi, τα οποία αξιολογούν οι κριτές με βάση τη γεύση, την καθαρότητα, τη δημιουργικότητα, τις τεχνικές δεξιότητες και τη συνολική παρουσίαση.