Tips για το τέλειο βιογραφικό barista

Tips για το τέλειο βιογραφικό barista

Xρήσιμες συμβουλές για υποψήφιους baristas

 

H σύνταξη ενός καλού βιογραφικού αποτελεί το Α και το Ω για τη δημιουργία όλο και περισσότερων ευκαιριών στην αγορά εργασίας. Για έναν υποψήφιο barista είναι εξίσου σημαντικό, καθώς με η παρουσίαση των προσόντων του θα κρίνει εάν τελικά ο εργοδότης θα ενδιαφερθεί να μάθει περισσότερα για εκείνον και εάν τελικά θα τον προσλάβει.

 

Διαβάστε παρακάτω 5 βασικά tips από το blog.barista.gr για τη σύνταξη ενός πολύ καλού βιογραφικού:

 

Αφιερώστε χρόνο

 

Δεν αρκεί να φτιάξει κανείς ένα «απρόσωπο» βιογραφικό και να το στέλνει παντού. Κάθε εταιρεία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Μελετήστε τα και προσαρμόστε κάθε φορά το βιογραφικό σας ανάλογα με το που το απευθύνεται, τονίζοντας τα στοιχεία εκείνα που θα εκτιμήσει εκείνος που το κρατάει στα χέρια του.

 

Σύντομο και περιεκτικό

 

Είναι αλήθεια πως οι εργοδότες λαμβάνουν πάρα πολλά βιογραφικά και δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για να τα διαβάσουν. Οπότε, ένα σύντομο, περιεκτικό και ταυτόχρονα πλήρες βιογραφικό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε. Αναφέρετε επιγραμματικά αλλά ξεκάθαρα τα σεμινάρια και την εκπαίδευσή σας στο κομμάτι του καφέ.

 

Προσοχή στα λάθη

 

Κυρίως τα ορθογραφικά και τα συντακτικά γιατί κάνουν κακή εντύπωση. Θυμηθείτε πως πρέπει να γράψετε μόνο αλήθειες, πράγμα που θα σας γλυτώσει από «μπελάδες» στο μέλλον, ενώ καλό είναι να μην έχετε μεγάλα χρονολογικά κενά στην πορεία σας.

 

Τονίστε τα κατορθώματά σας

 

Δεν είναι κακό να δώσετε έμφαση σε αυτά που έχετε καταφέρει με αριθμούς. Μπορείτε για παράδειγμα να σημειώσετε το μέγιστο αριθμό καφέδων που έχετε παρασκευάσει σε μία ημέρα ή το ποσοστό της αύξησης των πωλήσεων σε ένα καφέ από τη στιγμή που βρεθήκατε πίσω από τον πάγκο του.

 

Σβήστε τις άχρηστες πληροφορίες

 

Επικεντρωθείτε κυρίως στη σχέση σας με τον καφέ και μην συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας στοιχεία που είναι άσχετα, όπως για παράδειγμα σεμινάρια σε άλλα γνωστικά αντικείμενα. Δώστε ιδιαίτερο βάρος στην επαγγελματική σας εμπειρία σε καφέ.