Γνωριμία με τον Chagaccino

Γνωριμία με τον Chagaccino

Ο chagaccino είναι μια “γήινη” παραλλαγή του καπουτσίνο, ενός ροφήματος γάλακτος και εσπρέσο, εμποτισμένου με μανιτάρια chaga

 

Τα μανιτάρια Chaga εκτιμάται ότι είναι αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη και συνήθως καταναλώνονται σε μορφή σκόνης, αναμεμειγμένα σε ένα ζεστό ρόφημα όπως ο καφές ή το τσάι. Το Chaga χαρακτηρίζεται επίσης ως προσαρμογόνο, που σημαίνει ότι φέρεται να βοηθά το σώμα μας να αποκαταστήσει την ισορροπία, την εστίαση και την ηρεμία. Όπως όλα τα συμπληρώματα, θα δείτε ποικίλους ισχυρισμούς σχετικά με τις δυνάμεις του chaga ανάλογα με τις πηγές που συμβουλεύεστε. Και όπως όλα τα συμπληρώματα, δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένες κάποιες θεωρίες σχετικά με τις ευεργετικές του ιδιότητες, όπως π.χ. Τα οφέλη που έχει κατά της γήρανσης.

 

Ένα τυπικό chagaccino θα περιέχει σκόνη chaga και εσπρέσο, και γάλα στον ατμό (ή κάτι άλλο φυτικής προέλευσης) και μπαχαρικά όπως βανίλια, κανέλα και κακάο. Λέγεται ότι το Chaga έχει μια γήινη γεύση με λίγες νότες bitter, γι’ αυτό και πολλά coffee shops προσθέτουν γλυκαντικά και γλυκά μπαχαρικά στα en l;ogv rof;hmata.

 

Έχε στο νου σου ότι μπορείς κι εσύ να παρασκευάσεις σπίτι σου τον chagaccino – χρησιμοποιώντας εσπρέσο και γάλα στον ατμό ή εναλλακτική λύση γάλακτος – προσθέτοντας οποιοδήποτε συνδυασμό chaga/καφέ και χρησιμοποιώντας τη σκόνη chaga της επιλογής σου.