Προσοχή στην κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι

Προσοχή στην κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι

Τι πιο ωραίο από έναν πρωινό καφέ μόλις έχουμε ξυπνήσει! Προσοχή όμως, μην έχετε άδειο στομάχι 

 

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που το πρωί δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να έχουν πιεί μια γουλιά καφέ, κατανοούμε απόλυτα αυτή την ανάγκη σας. Εάν όμως πίνετε καφέ με άδειο στομάχι, τα πράγματα περιπλέκονται…

 

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα αρνητικά υπερτερούν των θετικών, καθώς η κατανάλωση καφέ χωρίς προηγουμένως να έχουμε τσιμπήσει κάτι ή πιεί κάτι άλλο, προκαλεί αύξηση της παραγωγής οξέων στο στομάχι.

 

Ένα ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, μπορεί ακόμη και να βλάψει την εσωτερική επικάλυψη του στομάχου δηλαδή το βλεννογόνο, όπως και να επιδεινώσει τα συμπτώματα δυσπεψίας, καούρας ή του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, με την κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι.

 

Όσον αφορά τις γυναίκες, η κατανάλωση καφέ, ακόμη και χωρίς καφεΐνη, με άδειο στομάχι, αυξάνει την κορτιζόλη, η οποία μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ωορρηξία, το βάρος και την ορμονική ισορροπία. Επιπροσθέτως, η ορμόνη του στρες που ενισχύει την ρύθμιση της ενέργειας και σας κάνει να είστε σε εγρήγορση, πολλές φορές παρουσιάζει διακυμάνσεις μέσα στην ημέρα και είναι γενικά υψηλή το πρωί και χαμηλή το βράδυ.

 

Ο πρωινός καφές αυξάνει την κορτιζόλη και παρεμβαίνει στην παραγωγή της ορμόνης, με αποτέλεσμα να αλλάζει και τον χρόνο του κύκλου σας.

 

Η κορτιζόλη είναι απαραίτητο στοιχείο για την υγεία σας, αφού το σώμα παράγει συνεχώς κορτιζόλη όταν είστε αγχωμένοι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης. Η μεγάλη δόση κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και να προκαλέσει προβλήματα κατά τον ύπνο.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι το ιδανικότερο για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του.Το νερό είναι το μόνο αναζωογονητικό ρόφημα που χρειάζεται το σώμα σας το πρωί!

 

Τέλος, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσετε τελείως τον πρωινό σας καφέ, αλλά προηγείται ιδανικά, πίνοντας πρώτα νερό και στη συνέχεια τον καφέ.

 

Αν πάλι δεν είναι το αγαπημένο σας να πίνετε νερό το πρωί, υπάρχει η επιλογή να στύψετε λίγο λεμόνι ή να προσθέσετε μερικές φέτες φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών για άρωμα. Έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

 

Με πληροφορίες από Bestofyou.gr