Tips που θα αλλάξουν τον τρόπο που πίνετε παγωμένο καφέ!

Tips που θα αλλάξουν τον τρόπο που πίνετε παγωμένο καφέ!

Μικρά μυστικά που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνετε τον  κρύο καφέ και να του δώσετε ένταση στη γεύση και το άρωμά του. 

 

Επενδύστε σε μια καφετιέρα iced-coffee

Έαν θέλετε να απολαμβάνετε καθημερινά στο σπίτι παγωμένο καφέ με ποιότητα barista, πρέπει να επενδύσετε σε μια μηχανή iced coffee. Mία πολύ καλή καφετιέρα είναι η Breville με μονωμένο διπλό τοίχωμα, δοχείο με καλαμάκι, κουτάλι καφέ και αφαιρούμενο φίλτρο.

 

Χρησιμοποιήστε τον περισσευούμενο καφέ για παγάκια

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε καφέ, αντί να ρίξετε στο νεροχύτη ό,τι περίσσεψε, ρίξτε τα απομεινάρια σε ένα δίσκο με παγάκια. Αφήστε τον να κρυώσει και τοποθετήστε τον στην κατάψυξη. Θα έχετε έτοιμα παγάκια καφέ για το επόμενο ρόφημά σας!

 

Φτιάξτε το δικό σας iced coffee milkshake των McDonald’s

Σας ήρθε η όρεξη για ένα παγωμένο milkshake; Δοκιμάστε την “κρυφή” συνταγή των McDonald’s, για ένα milkshake καφέ Maccas. Παραγγείλετε ή φτιάξτε ένα milkshake βανίλιας (ή σοκολάτας για ένα mocha vibe) και έναν εσπρέσο. Ανακατέψτε, και το milkshake καφέ είναι έτοιμο!

 

Μη φοβάστε το αλάτι

Ακριβώς όπως και με τον ζεστό καφέ η προσθήκη μιας πρέζας αλατιού στον παγωμένο καφέ σας θα προσδώσει καλύτερη γεύση. Κι αυτό διότι το αλάτι έχει έναν τρόπο να εξουδετερώνει τις πικρές νότες του καφέ, αφήνοντας μια πιο “απαλή” αίσθηση όταν τον απολαμβάνετε.

 

Espresso tonic

Aν και μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, παρ’ όλ’ αυτά ο καφές και το tonic  ταιριάζουν απόλυτα και με τα δύο αυτά συστατικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δροσιστικό, παγωμένο ποτό. Απλώς ρίξτε μια μερίδα εσπρέσο πάνω από tonic water, προσθέστε παγάκια και το ρόφημά είναι έτοιμο!

 

Για έξτρα tips στον παγωμένο καφέ σας διαβάστε ακόμα:

 

Biscoff coffee: το νέο “big thing” στο TikTok

 

Παγωμένος καφές στο σπίτι 

 

Όταν ο πάγος φτιάχνεται… από καφέ

 

Espresso Martini: Όταν η vodka συναντά τον espresso