Όταν ο πάγος φτιάχνεται… από καφέ

Όταν ο πάγος φτιάχνεται… από καφέ

Θέλετε παγωμένο καφέ που παραμένει δυνατός μέχρι την τελευταία γουλιά; Τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε παγάκια από καφέ.

 

Ιδανική παρέα στην παραλία, σε μια βόλτα στην πόλη ή στο απογευματινό χάζι στο μπαλκόνι, τα παγωμένα ροφήματα καφέ δίνουν δροσερές και απολαυστικές ανάσες. Το μόνο κακό είναι ότι δεν κρατάει για πολύ ώρα την κρύα τους θερμοκρασία. Έτσι ή θα πρέπει να τα καταναλώνουμε γρήγορα, χάνοντας την διάρκεια της απόλαυσης ή απλά να τους προσθέτουμε συχνά πυκνά πάγο, κάνοντας τα όμως έτσι πιο αδύναμα σε γεύση και ένταση.

 

Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει μια απλή και έξυπνη λύση: παγάκια από καφέ. Έτσι θα έχετε πάντα ένα κρύο ρόφημα με ένταση και δυνατή γεύση. Πως μπορείτε να τα φτιάξετε; Ξεκινήστε ετοιμάζοντας μια κρύα εκδοχή καφέ φίλτρου, κατά προτίμηση cold brew, στη συνέχεια βάλτε το σε παγοκυψέλες και μετά στην κατάψυξη. Και αυτό είναι όλο. Ο λόγος που σας προτείνουμε τον cold brew ως βάση για τα παγάκια σας είναι ο γλυκός του χαρακτήρας μιας και καλό είναι να αποφύγουμε οξύτητες και πικράδες. Φυσικά μπορείτε και να επιλέξετε ως βάση έναν ice brew όμως σε αυτή την περίπτωση, θα σας συμβουλεύαμε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη (μερικά γραμμάρια είναι αρκετά).

 

Καλό επίσης είναι να φτιάξετε μια συγκεκριμένη ποσότητα την οποία θα καταναλώσετε σε σύντομα χρονικό διάστημα ώστε τα παγάκια σας να μην πάρουν μυρωδιές από το περιβάλλον της κατάψυξης. Μπορείτε πάλι, να τα αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο κατάψυξης ή σε μια σακούλα με φερμουάρ. Και σε αυτή όμως την περίπτωση μην τα αφήσετε για βδομάδες. Τα παγάκια του καφέ μπορεί να έχουν και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε κάποιο smoothie ή σε cocktail καθώς επίσης και για να φτιάξετε μια γρήγορη γρανίτα καφέ για επιδόρπιο.