Παγωμένοι καφέδες από τη Nespresso

Παγωμένοι καφέδες από τη Nespresso

Με την σειρά Barista Creations For Ice υποδέχεται το καλοκαίρι η Nespresso σερβίροντας κρύους απολαυστικούς καφέδες.

 

Ο καιρός σιγά σιγά ζεσταίνει και τι καλύτερο από ένα κρύο espresso ή cappuccino να δροσίσει τα πρωινά ή τα απογεύματα μας. Και πόσο μάλλον όταν φτιάχνετε εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού και με δύο ή μια (πλέον και με μια) κάψουλα. Ο λόγος για τις κάψουλες της σειρά Barista Creations for Ice της Nespresso που επιστρέφουν για ακόμα ένα καλοκαίρι. Όμως φέτος έχουν και κάτι καινούργιο να προτείνουν με το νέο σύστημα Vertuo, την χρήση της μιας κάψουλας για να παρασκευάσετε το δικό σας κρύο ρόφημα.

 

Όσοι λοιπόν διαθέτετε το σύστημα Vertuo έχετε στην διάθεση σας τρεις διαφορετικές κάψουλες. Η πρώτη Ice Leggero (σε κάψουλα των 80ml) περιέχει κυρίως καφέδες από την Αιθιοπία και το Περού. Έτσι δικαιολογείται ο φρουτώδης χαρακτήρα του με νότες δημητριακών, η ήπια οξύτητα και τα ισορροπημένα bitter στοιχεία. Τον δοκιμάσαμε σε freddo espresso με την προσθήκη τεσσάρων μέτριων πάγων (αν είστε του ζυγίσματος 120 γραμμάρια) που έδινε ένα ωραίο και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Όμως του προσθέσαμε και γάλα για να φτιάξουμε freddo cappuccino και αυτό που πήραμε στο φλιτζάνι ήταν εξίσου απολαυστικό. Η δεύτερη κάψουλα της σειρά είναι ο Ice Forte των 230ml. Πρόκειται για ένα πιο σκούρα καβουρδισμένο καφέ με έντονη γεύση όταν σερβίρεται με πάγο. Οπότε αν σας φανεί κάπως επιθετικός ή έντονα bitter προσθέστε του γάλα και θα διαπιστώσετε ότι αποκτά μια ωραία γλυκύτητα. Τέλος την καλοκαιρινή αυτή σειρά συμπληρώνει ο Tropical Coconut Flavour Over Ice ένα blend κόκκων Arabica από την Αφρική και την Λατινική Αμερική. Η έντονη γεύση καρύδας που πρωταγωνιστεί ισορροπεί με τις νότες καραμέλας σε ένα ενδιαφέρον ρόφημα. Ταιριάζει επίσης και με το γάλα και ειδικά με εκείνο της καρύδας που το κάνει ακόμα πιο εξωτικό.

 

Όσο για εκείνους που διαθέτουν τις original μηχανές, οι περσινές κάψουλες Freddo Intenso με ζωηρή γεύση φρούτων και Freddo Delicato με την δυνατή καβουρδισμένη γεύση, επιστρέφουν και πάλι. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί η νέα ποικιλία Coconut Flavour Over Ice με γεύση καρύδας, νότες καραμέλας και βανίλιας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι για την παρασκευή κρύου ροφήματος με τις original μηχανές χρειάζεστε δύο κάψουλες.

 

Οι ποικιλίες Nespresso Barista Creations for Ice για Vertuo και Original Line είναι διαθέσιμες σε όλες τις boutiques της εταιρίας και φυσικά online. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.nespresso.gr.