5 tips για την απόλυτη γευστική εμπειρία καφέ

5 tips για την απόλυτη γευστική εμπειρία καφέ

Ακολουθήστε “ευλαβικά” τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε πάντα τον έλεγχο της ποιότητας του καφέ που πίνετε.

 

Το να φτιάξετε έναν ποιοτικό καφέ στο σπίτι, απαιτεί κάποιες – μικρές μεν, κρίσιμες δε- δεξιότητες. Πάνω από όλα πρέπει να έχετε υπόψη πως η παρασκευή του αγαπημένου ροφήματος πρέπει να γίνεται με… αγάπη και φροντίδα προκειμένου η προσπάθειά σας να στεφθεί με επιτυχία. Πέραν της μεθόδου που θα ακολουθήσετε και την ποικιλία του καφέ που θα επιλέξετε, υπάρχουν μερικά επιπλέον βασικά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, ώστε να έχετε μια κούπα καφέ γεμάτη πλούσιο άρωμα και γεύση.

 

 Αγοράστε μικρές ποσότητες

Αγοράστε μόνο μικρές ποσότητες φρεσκοψημένων κόκκων (να μη διαρκούν περισσότερο από μια εβδομάδα) και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (αλλά όχι στο ψυγείο). Θα αποτρέψει την αλλοίωση της γεύσης του καφέ σας.

 

 Ακρίβεια στον μύλο άλεσης

Για καλύτερη γεύση, αλέστε μόνο όση ποσότητα χρειάζεστε λίγο πριν φτιάξετε τον καφέ σας, ρυθμίζοντας το μέγεθος της άλεσης (χοντρό, λεπτό ή κάτι ενδιάμεσο) ώστε να ταιριάζει στη συσκευή της παρασκευής. Χρησιμοποιήστε ένα μύλο με γρέζια (και όχι λεπίδα), ώστε όλος ο καφές σας να αλέθεται (και να εκχυλίζεται) ομοιόμορφα. Διαφορετικά, αφήστε έναν τοπικό roaster να τον αλέσει φρέσκο ​​όταν αγοράζετε.

 

Προθερμάνετε τον εξοπλισμό σας

Προθερμάνετε την κούπα σας (και τη συσκευή παρασκευής, αν είναι δυνατόν). Αυτό είναι το κλειδί εάν χρησιμοποιείτε μια πιο αργή μέθοδο μαλακής παρασκευής, όπως το pour over.

 

 Αφήστε το βρασμένο νερό να κρυώσει ελαφρώς

Χρησιμοποιήστε νερό που είναι λίγους βαθμούς κάτω από το σημείο βρασμού. Αυτό θα αφαιρέσει από τον καφέ σας από τις υπερβολικά πικρές νότες του.

 

 Βρέξτε τον καφέ για μια μαλακή παρασκευή

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή τύπου φίλτρου / dripper ή εμβόλου, ρίξτε τόσο νερό , όσο χρειάζεται για να βρέξει αρχικά τον καφέ. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα για να απελευθερωθούν τα αρχικά αέρια. Το υπόλοιπο νερό που θα περιχυθεί, θα έχει καλύτερη επαφή με τον καφέ και θα εξαγάγει τη μέγιστη γεύση.