Cold drip: Εκχύλιση πάνω σε πάγο

Cold drip: Εκχύλιση πάνω σε πάγο

Μια γρήγορη, εύκολη μέθοδος για να φτιάξετε κρύο καφέ φίλτρου.

 

Δεν είναι μόνο ο διάσημος πλέον Cold brew. Υπάρχει και το Cold drip που μπορεί να δροσίσει τις ζεστές μέρες μας. Είναι και αυτός ένας κρύος καφές φίλτρου που φτιάχνεται πολύ εύκολα με την μόνη και βασική διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση κάνουμε εκχύλιση πάνω στον πάγο.

 

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την AeroPress καθώς με αυτή την μέθοδο θα πάρετε ένα πιο ενδιαφέρον και πολυπλοκότερο φλιτζάνι. Η συνταγή που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι 18 γραμμάρια φρεσκοαλεσμένο καφέ, σε μεσαία άλεση (δηλαδή άλεση για φίλτρου), 120 ml ζεστό νερό, γύρω στους 93°C και 200 γραμμάρια παγάκια.

 

Η διαδικασία είναι απλή: βρέχετε το χάρτινο φίλτρο της αεροπρέσας και βάζετε στο δοχείο τον καφέ. Ρίχνετε το ζεστό νερό στον αλεσμένο καφέ και περιμένετε για λίγο λιγότερο από δύο λεπτά -όσο περισσότερο αφήσετε τον καφέ σε επαφή με το νερό, τόσο περισσότερες γευστικές και αρωματικές εντάσεις θα πάρετε στο τέλος. Στη συνέχεια κλείνετε την πρέσα και την αναποδογυρίζετε πάνω σε ένα ποτήρι στο οποίο έχετε βάλει τον πάγο. Έπειτα αρχίζετε να πιέζετε σιγά σιγά την πρέσα ώστε να γίνει η εκχύλιση πάνω στον πάγο. Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι το ποτήρι να έχει χοντρό χείλος για να μπορέσει να αντέξει την πίεση. Πριν το πιέτε, αφήνετε το ρόφημα για λίγο χρονικό διάστημα μέχρι ο πάγος να το «δροσίσει» για τα καλά.