Iced Golden latte: Ένα μπαχαρένιο, τονωτικό πρωινό ρόφημα καφέ

Iced Golden latte: Ένα μπαχαρένιο, τονωτικό πρωινό ρόφημα καφέ

Παίζει με το γάλα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, την κανέλα και τον καφέ, έχει ευεργετικές ιδιότητες και συμπεριλαμβάνεται σε πολλές σύγχρονες δίαιτες.

 

Ο λόγος για το Iced Golden latte ένα ρόφημα καφέ που έχει προσαρμοστεί πλήρως στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Στην ουσία πρόκειται για μια παραλλαγή του Golden milk που συνδυάζει το γάλα με διάφορα μπαχαρικά και κυρίως με τον κουρκουμά στον οποίο χρωστά το χρώμα του, αλλά και το όνομά του. Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλους εκείνους που ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή, χάρις στις ευεργετικές ιδιότητες των μπαχαρικών που περιέχει.

 

Στην περίπτωσή του Iced Golden latte έχουμε επιπλέον και την συνδρομή του καφέ φίλτρου που το καθιστά ένα ιδανικό ρόφημα για να ξεκινήσει κάποιος δυνατά, νόστιμα και «πιπεράτα» την μέρα του.

 

 Υλικά

250 ml κρύος καφές φίλτρου

100 ml γάλα (ή γάλα καρύδας, βρώμης)

1 κ. γλ. κουρκουμά

½ κ. γλ. κανέλα

1 κ. σουπ. μέλι

μια πρέζα μαύρο πιπέρι

1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ

 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι τα τελευταία να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το μέλι για να διαλυθεί και αυτό. Ενώ αφήνουμε το μείγμα μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου. Όταν έχουν κρυώσει και τα δύο υγρά, τα βάζουμε στο blender μαζί με λίγο πάγο και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και επιπλέον πάγο.

 

Στον Iced Golden latte μπορείτε φυσικά να βάλετε και άλλα μπαχαρικά όπως καρδάμωμο ή γαρύφαλλο όμως αυτό εξαρτάται από το προσωπικό γούστο του καθενός. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τον καφέ φίλτρου με cold brew για να δώσετε περισσότερη ένταση καφέ στο ρόφημα. Υπάρχουν ακόμα συνταγές που προτείνουν κρέμα γάλακτος όμως εμείς δεν συνιστούμε λόγω των επιπλέον θερμίδων. Τέλος μπορείτε να του προσθέσετε νιφάδες βρώμης όμως πλέον δεν θα μιλάμε για ρόφημα.