Σε ασφυκτικό κλοιό η εστίαση

Σε ασφυκτικό κλοιό η εστίαση

Στιγμές παρατεταμένης αγωνίας βιώνουν οι άνθρωποι της εστίασης λόγω του σκληρού lockdown που έχει επιβληθεί. Την ίδια ώρα, το άνοιγμα, όποτε αυτό συμβεί, θα γίνει με κακούς οιωνούς, καθώς εκτιμάται ότι η ρευστότητα στις επιχειρήσεις μειώνεται δραματικά και η κατάσταση για πολλές εξ αυτών είναι μη αναστρέψιμη.

 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ για πάρα πολλές επιχειρήσεις η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. 4 στις 10 έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του λουκέτου, ενώ δύο στις 10 έχουν ταμειακά διαθέσιμα για έναν μήνα. Μόνο το 16% των επιχειρήσεων έχει ταμειακή δυνατότητα για πάνω από ένα μήνα». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

 

Ο κ. Καββαθάς συνέχισε λέγοντας ότι η οικονομία χάνει κάθε μήνα περίπου 2 δισ. κι αυτό έχει αρνητικές συνέπειες και στα φορολογικά έσοδα του κράτους. Τόνισε επίσης ότι περιμένει από την Δευτέρα 1η Μαρτίου να ανοίξει το λιανικό εμπόριο υποστηρίζοντας «Συνωστισμό έχουμε σε πάρα πολλά άλλα σημεία της καθημερινής ζωής κι όχι στο λιανεμπόριο που λειτουργεί τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες με click inside και click away. Αλλιώς με το lockdown και την παράτασή του θα πρέπει η πολιτεία να βάλει βαθιά του χέρι στην τσέπη για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του λιανεμπόριου».

 

Πηγή: banks.com.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μήνυμα SOS από το παλαιότερο καφενείο της χώρας στον Λαύκο του Πηλίου

 

Άνοιγμα “δύο ταχυτήτων” στην εστίαση;