Ακυρώνεται η έκθεση World of Coffee 2021

Ακυρώνεται η έκθεση World of Coffee 2021

Οριστική είναι η ακύρωση, λόγω της Covid-19, της εμπορικής έκθεσης World of Coffee 2021 που θα γινόταν στην Αθήνα, ενώ ακόμα εκκρεμεί η απόφαση για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του καφέ.

 

Μέσα από μια σύντομη αλλά λεπτομερής ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της SCA Γιάννης Αποστολόπουλος, έκανε σαφές την οριστική ακύρωση της πιο σημαντικής έκθεσης του καφέ World of Coffee. «Είμαστε λυπημένοι που ακυρώνουμε το WOC αλλά παραμένουμε δεσμευμένοι να κάνουμε ό, τι είναι καλύτερο για την υγεία του προσωπικού μας και τις πολλές χιλιάδες επαγγελματίες που συμμετέχουν σε αυτήν την εκδήλωση κάθε χρόνο» δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος. «Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε συνομιλίες με κυβερνητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους στην Αθήνα, εκθέτες, χορηγούς και πολλά μέλη της κοινότητας του καφέ σχετικά με τη βιωσιμότητα της διοργάνωσης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους σας για την υπομονή και την υποστήριξή σας καθώς αξιολογήσαμε την κατάσταση και καταλήξαμε στην τελική απόφαση».

 

Η WOC η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Ιούνιο, μεταφέρετε για το 2022 στις 16-18 Ιουνίου στην Βαρσοβία της Πολωνίας (θυμίζουν ότι εκεί θα πραγματοποιούνταν η διοργάνωση του 2020 που και αυτή ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας). Η Αθήνα πάλι, θα φιλοξενήσει το WOC στις 22 με 24 Ιούνιου του 2023 όπως υπογράμμισε ο Διευθύνον Σύμβουλος της SCA.

 

Όσο αναφορά για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ο κ. Αποστολόπουλος είπε: «Συνεχίζουμε να αναζητούμε μια εναλλακτική λύση για τα Πρωτάθλημα του 2021 World Barista Championship, World Brewers Cup, World Cup Tasters Championship, και Cezve/Ibrik Championship καθώς θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα τις επόμενες εβδομάδες» Πάντως, προς το παρόν κανονικά θα διεξαχθούν τα Πρωταθλήματα World Latte Art Championship, World Coffee in Good Spirits Championship και World Coffee Roasting Championship στις 19 με 22 Νοεμβρίου στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.