Η αγορά του καφέ και της καφεστίασης τίμησε τους καλύτερους της!

Η αγορά του καφέ και της καφεστίασης τίμησε τους καλύτερους της!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Απονομής Coffee Business Awards 2020

 

Η Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 ήταν για φέτος η πιο μεγάλη μέρα για τους επαγγελματίες του καφέ και της καφεστίασης. Μια μέρα ιδιαίτερη όσο και λαμπρή, κατά την οποία ο κλάδος τίμησε τους καλύτερους του στην Τελετή Απονομής των Coffee Business Awards 2020, η οποία, παρά τις αντιξοότητες που προκαλεί στην αγορά η πανδημία, διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το ειδικευμένο portal coffeemag.gr και το περιοδικό Coffee and Brunch.

 

Στα φετινά Coffee Business Awards 2020, τα μοναδικά Επιχειρηματικά Βραβεία για τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου του καφέ και της καφεστίασης με φετινή τιμώμενη χώρα την Ιταλία, απονεμήθηκαν συνολικά 122 βραβεία και 12 τιμητικές διακρίσεις (οι οποίες προέκυψαν από την ψήφο κοινού και κριτικής επιτροπής), σε επιχειρήσεις και προσωπικότητες του κλάδου, επαγγελματίες που η πορεία τους στο χρόνο έχει ταυτιστεί με την αναβάθμιση του προϊόντος του καφέ και της καφεστίασης, καθώς και σε νέα πρόσωπα που έχουν διακριθεί μέσα στην χρονιά.

 

Βραβευόμενους και κοινό υποδέχθηκε online η κα Άντζελα Ευριπίδη, παρουσιάστρια και μοντέλο, σε μια εκδήλωση διαφορετική στην οποία έδωσαν το “παρών” διεθνούς εμβέλειας Έλληνες και ξένοι ομιλητές που ανέπτυξαν σημαντικά θέματα για την παγκόσμια και εγχώρια αγορά του καφέ.

 

Ξεχωριστή όσο και ευχάριστη παρουσία η παρουσιάστρια των Coffee Business Awards 2020 κα Άντζελα Ευριπίδου «πρόσφερε καφέ» online στους βραβευόμενους και στο κοινό που παρακολούθησε συνδεδεμένο στην πλατφόρμα LiveOn

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους:

 • Βασίλειο Αναστασόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ της Ομώνυμης Εισαγωγικής & Εμπορικής εταιρείας ωμού- πράσινου καφέ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε», η διάκριση Coffee Industry Lifetime Achievement Award,
 • Ηλία Γούλα Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΖΕΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ και Πέτρο Γούλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΖΕΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ, η διάκριση Top Coffee Entrepreneur,
 • Παναγιώτη Χάσκο, Managing Partner, CAFFE’ LUIGI – HASKOS, η διάκριση Top Coffee Manager,
 • Ειρήνη Δασκαλοπούλου, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια BARISTA 2020, η διάκριση Top Barista,
 • Snack & Coffee Magazine, η διάκριση Top Coffee Publishing Award,
 • COFFEELAB FARMS project της εταιρείας COFFEELAB, η διάκριση Top Coffee Project,
 • Puro Fairtrade Coffee brand της εταιρείας Coffee Planet, η διάκριση Top Coffee Bio Brand,
 • Gia…giamas brand, η διάκριση Top Product Except Coffee,
 • Beverage World & Lavazza (για την καμπάνια «More than Italian»), η διάκριση Coffee Creative Marketing Brand,
 • καφέ Λουμίδης Παπαγάλος της Nestlé Ελλάς, η διάκριση Historic Coffee Brand,
 • Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, CEO της Coffee Island, η διάκριση Greek Coffee Ambassador, και
 • στην εταιρεία ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ, η διάκριση Τοp  Traditional Family Business .


Τα κορυφαία βραβεία Top Coffee Awards των Coffee Business Awards 2020 έλαβαν:

 

 • βραβείο Top Coffee Chain η εταιρεία CoffeeLab,
 • βραβείο Top Coffee Roaster η εταιρεία Coffee Berry
 • βραβείο Top Coffee Importer η εταιρεία Caffè L’Antico by Goddcoffee.

 

Το σύνολο των νικητών και των βραβείων που τους απονεμήθηκαν έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στο site της διοργάνωσης, στο link https://coffeebusiness.ethosawards.eu/nikites-2020/

 

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος, CEO, Speciality Coffee Association (SCA), αναφέρθηκε στο ρόλο που έχει παγκοσμίως ο SCA. Ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης ενός καινούργιου ιδρύματος που θα ασχολείται με το επόμενο στάδιο που ακολουθεί το World Coffee Research.

 

Τιμώμενη χώρα της φετινής εκδήλωσης των Coffee Business Awards 2020 ήταν η Ιταλία. Μιλώντας στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τσαμίχας αναφέρθηκε στην Ιταλία ως σημαντική δύναμη στον τομέα της καφεστίασης. Aναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι τείνει να ξεπεράσει ως προς την ποιότητα την Ιταλία. «Οι Έλληνες είναι καλύτεροι ακόμα και από τους Ιταλούς, προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες, προχωρούν με σταθερά βήματα για να κατακτήσουν τον τομέα πανευρωπαϊκά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο στην τρέχουσα συγκυρία παρουσίασε στον σύντομο θεσμικό χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γιάννος Β. Μπενόπουλος, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το μήνυμα του Sasa Sestic ενός εκ των πιο γνωστών barista παγκοσμίως, Founder & Director του Ona coffee and Project Origin στην Αυστραλία, ο οποίος είπε πως «η κρίση φέρνει ευκαιρίες και εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο». 

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε από το βήμα των Coffee Business Awards 2020 ο κ. Αναστάσιος Αναστασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της El Cafe. O κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που παρά τη δύσκολη συγκυρία που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, η El Cafe μπορεί έμπρακτα να στηρίζει τα Coffee Business Awards. Ευχήθηκε για την επόμενη χρονιά, η διοργάνωση να λάβει χώρα με τη φυσική παρουσία των ανθρώπων του κλάδου.

Τα 100 και πλέον χρόνια οικογενειακής παράδοσης δεν φαίνεται να βαραίνουν την πλάτη της Ελεάννας Γεωργαλή, προέδρου της Αιθιοπικής Moplaco Trading, green coffee exporter, farmer και roaster που τον διαδέχθηκε επί …οθόνης. Στην ομιλία της η κα Γεωργαλή τόνισε την μεγάλη της χαρά που πλέον ο κόσμος αρχίζει να εκτιμά και να αγαπά όλο και περισσότερο τους καφέδες από την Αιθιοπία. 

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά καφέ μίλησε ο Dr. Dante Cagliari, πρόεδρος της Caffè L’Antico. Όπως είπε, η πορεία της αγοράς καφέ στη Νέα Υόρκη είναι στη χειρότερη φάση των τελευταίων 45 ετών. Η Βραζιλία που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός Αrabica επηρεάζει σημαντικά τις τιμές της Ν. Υόρκης, τόνισε, και πρόσθεσε πως η σοδειά του 2021-2022 θα είναι καθοριστική για τη πορεία της αγοράς. 

Η φετινή Τελετή Απονομής διεξήχθη ως LiveOn Hybrid Event στην διεύθυνση coba.liveon.tech και μεταδόθηκε μέσα από την LiveOn, την καινοτόμο, ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP,επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου. Κατά την διάρκεια της, τεσσάρων και πλέον ωρών, έγιναν δεκαπέντε ζωντανές συνδέσεις και μεταδόθηκαν τριάντα και πλέον μαγνητοσκοπημένες μίνι-συνεντεύξεις και δηλώσεις εκπροσώπων βραβευόμενων εταιρειών, από δέκα διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αιθιοπία, Αυστραλία, Αμερική κλπ). Τέλος, στο κλείσιμο της ημέρας, διεξήχθη με απολύτως ηλεκτρονικό τρόπο και η κλήρωση των έντεκα νικητών του ειδικού διαγωνισμού που έτρεξε στα social media της διοργάνωσης.

 

Τα Coffee Business Awards 2020 διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Καφέ (Σ.Ε.Ε.Κ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ελληνο-Iταλικού Eπιμελητηρίου Aθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Ι. Τσαμίχας στα COBA20: “Η Ελλάδα τείνει να ξεπεράσει την Ιταλία ως προς την ποιότητα”

Τα ζητήματα του κλάδου ανέδειξε ο Γ. Μπενόπουλος στα COBA20

Ο Sasa Sestic στα COBA 2020

COBA20: Mήνυμα αισιοδοξίας από τον Αν. Αναστασόπουλο (Εl Cafe)

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος στα COBA 2020

Η Ελεάννα Γεωργαλής στα COBA 2020

O Dr. Dante Cagliari στα COBA20: Τάσεις και παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά καφέ