O Dr. Dante Cagliari στα COBA20: Τάσεις και παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά καφέ

O Dr. Dante Cagliari στα COBA20: Τάσεις και παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά καφέ

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά καφέ μίλησε ο Dr. Dante Cagliari, πρόεδρος της Caffè L’Antico, στο πλαίσιο της τελετής των COFFEE BUSINESS AWARDS 2020.

 

Όπως είπε, η πορεία της αγοράς καφέ στη Νέα Υόρκη είναι στη χειρότερη φάση των τελευταίων 45 ετών.

 

Η Βραζιλία που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός Αρabica επηρεαζει σημαντικά τις τιμές της Ν. Υόρκης τόνισε και πρόσθεσε πως η σοδειά του 2021-2022, θα είναι καθοριστική για τη πορεία της αγοράς καφέ.

 

Ο Dr. Cagliari παρατήρησε ότι υπήρξε μείωση παραγωγής Arabica κατά 7% ενώ για τον Rοbusta σημείωσε ότι η πορεία της παραγωγής ήταν διαφορετική, καθως αυξήθηκε κατά 8%. Η συνολική πτώση της παραγωγής εκτιμάται στο 5%.

 

Είπε ακόμη ότι οι προοπτικές για την παραγωγή είναι αρνητικές, ενώ επεσήμανε ότι η πτώση της κατανάλωσης εκτός σπιτιού δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την κατ’ οίκον κατανάλωση. Τέλος προέβλεψε για την πορεία της αγοράς πως υπάρχουν δύο τάσεις, μια αρνητική και μια θετική που θα καθοριστούν από μια σειρά παραγόντων όπως οι καιρικές συνθήκες στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες παραγωγούς, η έλευση του εμβολίου για την covid-19 και οι επενδύσεις.