Ιάσονας Λουμίδης: «Για την οικογένειά μας ο καφές αποτελεί διαρκή έμπνευση για εξέλιξη»

Ιάσονας Λουμίδης: «Για την οικογένειά μας ο καφές αποτελεί διαρκή έμπνευση για εξέλιξη»

Το 2022 αποτέλεσε για την ομάδα του Λουμίδη μια χρονιά-ορόσημο όσον αφορά την εξέλιξη και τα νέα βήματα της εταιρείας. Παράσημο της καινοτομίας τους η τιμητική διάκριση και τα βραβεία στα Coffee Business Awards!

 

Την αρχή έκανε το Coffee Brew Bar, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του flagship store των Καφεκοπτείων Λουμίδη, στην Ομόνοια, μετατρέποντάς το σε ένα 360ᵒ experience store, που συνδυάζει το retail καφεκοπτείο με τον φρεσκοκομμένο καφέ όλων των ειδών για παρασκευή στο σπίτι και το Coffee Brew Bar, για άμεση απόλαυση premium καφέ παρασκευασμένου από Coffee Experts.

 

«Συνεχίζουμε με το νέο pop-up κατάστημα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, στο οποίο επικοινωνούμε σε μικρογραφία το καφεκοπτείο νέας γενιάς, με σύγχρονες παροχές και εξελιγμένα εργαλεία. Το νέο μας εγχείρημα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αναδεικνύει τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει δυναμικά η εταιρεία και παράλληλα υπογραμμίζει τη γαστρονομική μας κουλτούρα με συνέπεια και αφοσίωση στο ευρύ καταναλωτικό κοινό του αεροδρομίου. Ο παρουσία μας στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” θα συμβάλει σημαντικά στην εμπειρία των ταξιδιωτών, προσφέροντάς τους μια γλυκιά εμπειρία και γευστική ανάμνηση λίγο πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα. Τόσο οι τουρίστες του εξωτερικού όσο και οι Έλληνες ταξιδιώτες θα μπορούν να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Σημείο καμπής της νέας μας διαδρομής αποτελεί η ανανέωση της εταιρικής μας ταυτότητας και ο επανασχεδιασμός του λογοτύπου μας, τα οποία παρουσιάζονται στο pop-up κατάστημα του αεροδρομίου και επικοινωνούν την ανανέωση, τη φρεσκάδα του brand, με σεβασμό πάντοτε στις αρχές και τις αξίες μας» αναφέρει ο Ιάσονας Λουμίδης.

 

Η παράδοση συναντά το «σήμερα»

 

«Η πείρα, η κληρονομιά και η παράδοση μπορούν να διατηρηθούν και ταυτόχρονα να ανανεωθούν και να εκσυγχρονιστούν. Για την οικογένειά μας ο καφές αποτελεί διαρκή έμπνευση για εξέλιξη και υλοποίηση νέων projects με μια καινοτόμο ματιά, που σηματοδοτούν τη φρέσκια και σύγχρονη εποχή και αναβαθμίζουν την εμπειρία των πελατών μας. 

 

Με σταθερές αξίες τον σεβασμό στον πελάτη και την ποιότητα των προϊόντων μας συνεχίζουμε να προσφέρουμε στο κοινό νέες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες απόλαυσης επενδύοντας στην κληρονομιά μας, που είναι η αγάπη και η αφοσίωση στον αυθεντικά καλό καφέ! 

 

Projects όπως το καφεκοπτείο “νέας γενιάς” στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Coffee Brew Bar στο flagship store της Ομόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας, η ανάπτυξη νέων προϊόντων espresso, που αντανακλούν την τεχνογνωσία αλλά και τη φιλοσοφία μας, και η είσοδός μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο με ένα σύγχρονο e-καφεκοπτείο, που εξυπηρετεί πανελλαδικά 24/7, αποδεικνύουν την εξέλιξη και την πρόοδο των Καφεκοπτείων Λουμίδη στην πάροδο των ετών» εξηγεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

 

Σήμα κατατεθέν ο ελληνικός καφές

 

Εδώ και 102 χρόνια, ο ελληνικός καφές αποτελεί την ειδικότητα, το πάθος και το μεράκι της οικογένειας Λουμίδη. «Ο ελληνικός καφές για εμάς, εκτός από το hero product μας, είναι ένα “σύμβολο”, με τεράστια φήμη και συναισθηματική αξία. Η γεύση και το μεθυστικό του άρωμα συνοδεύουν συναισθηματικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές, από το “χθες” μέχρι το “σήμερα”, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας και της παράδοσης όλων των Ελλήνων, καλύπτοντας με το μοναδικό του άρωμα τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας. 

 

Σήμερα, έχοντας μια πολύτιμη εμπειρία ενός αιώνα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Λουμίδη στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων καφέ μέσα από την αδιάκοπη έρευνα και τις πρωτοποριακές μεθόδους επεξεργασίας. 

 

Σε όλα τα κανάλια διανομής μας (δίκτυο καταστημάτων, HORECA και ηλεκτρονικό εμπόριο) προσφέρουμε αμέτρητες ποικιλίες καφέ όλων των ειδών (ελληνικοί, φίλτρου, espresso, στιγμιαίοι, blends & single origins, flavored, capsules), αλλά και προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα (coffee pairings)» υποστηρίζει.

 

Τα σχέδια για το 2023

 

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή, επικεντρωνόμαστε στα εγκαίνια του νέου μας καταστήματος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου μέσω αυτού λανσάρεται και η νέα μας εταιρική ταυτότητα, η οποία αναδεικνύει μια νέα, φρέσκια και σύγχρονη εποχή για την επωνυμία μας. Παράλληλα, δουλεύουμε μεθοδικά τα μελλοντικά μας βήματα μελετώντας προσεκτικά τις συνθήκες της αγοράς και του ευρύτερου περιβάλλοντος. Υπάρχουν σχέδια που αφορούν το προϊοντικό μας μείγμα –την ανανέωση και εξέλιξή του–, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα, και άλλα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται στο προσεχές μέλλον» καταλήγει.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine