6 tips για γευστικά, απολαυστικά, καλοκαιρινα smoothies

6 tips για γευστικά, απολαυστικά, καλοκαιρινα smoothies

Έξυπνες και πρακτικές προτάσεις για να απολαμβάνετε το δημοφιλές αυτό ρόφημα όπως πρέπει.

 

Για να φτιάξετε το ιδανικό smoothie, χωρίς σβόλους και κομμάτια, θα πρέπει να βάλετε τα υλικά σας σε σωστή σειρά. Ειδικότερα, τα πιο σκληρά υλικά όπως πάγος, σπόροι και ξηροί καρποί, πρέπει να χτυπηθούν πρώτα στο μπλέντερ και ακολουθούν φρούτα και λαχανικά, βούτυρο ξηρών καρπών και φυλλώδη λαχανικά. Ολοκληρώστε με μια κουταλιά κάποιου υγρού για να γίνει ακόμη πιο λείο.

 

 

Ανακατέψτε φρέσκα και κατεψυγμένα φρούτα

Έχετε βατόμουρα, φράουλες, ζουμερά νεκταρίνια και γλυκό μάνγκο; Xρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε smoothies με ζωηρά χρώματα. Ωστόσο, συνδυάζοντας το φρέσκο ​​με το κατεψυγμένο φρούτο θα ανεβάσει την ποιότητα του ροφήματός σας σε άλλο επίπεδο. Τα κατεψυγμένα φρούτα δημιουργούν μια πιο παχιά υφή που παραπέμπει σε milkshake και είναι αναζωογονητικά δροσερή. Μπορείτε να παραλείψετε τον πάγο που αραιώνει τις γεύσεις και χαλαρώνει την υφή του smoothie σας καθώς λιώνει. Οι προπαρασκευασμένες επιλογές «smoothie bag» του σούπερ μάρκετ εξοικονομούν χρόνο, μειώνουν τη σπατάλη και εξατομικεύονται εύκολα προσθέτοντας μερικά επιπλέον συστατικά, όπως φυστικοβούτυρο και σπόρους. Φτιάξτε τα δικά σας κατεψυγμένα φρούτα ψιλοκόβοντας μούρα και μπανάνες, παγώνοντας τα σε ένα δίσκο και αποθηκεύοντάς τα σε σφραγισμένη σακούλα.

 

Λαχανικά

Προσθέστε λαχανικά στο μπλέντερ για έξτρα θρεπτική ώθηση ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης τους. Η γεύση των φυλλωδών λαχανικών, όπως το σπανάκι, καλύπτεται πολύ καλά από τα γλυκά φρούτα. Ένα μεγάλο κομμάτι αγγουριού, αντί για γάλα ή νερό, είναι εξαιρετικό για να αραιώσετε και το smoothie σας. Για να εξισορροπήσετε την πικράδα του ωμού λάχανου, συνδυάστε το με ένα πολύ ώριμο φρούτο, λιώστε το με γιαούρτι ή ρίξτε ένα γλυκαντικό όπως το μέλι.

 

Προσθέστε πρωτεΐνη

Μια δόση πρωτεΐνης θα δώσει στο smoothie σας μια πιο βαθιά γεύση και θα σας χορτάσει περισσότερο. Μια κουταλιά βούτυρο ξηρών καρπών – από φιστίκι, αμύγδαλο, ηλίανθο, κάσιους– διώχνει την πείνα και έχει επίσης νόστιμη γεύση. Πασπαλίστε με πυκνούς σπόρους chia, κολοκύθας ή κάνναβης για πρόσθετη πρωτεΐνη, γεύση ξηρού καρπού και έξτρα σώμα. Η σκόνη πρωτεΐνης, διαθέσιμη σε μια σειρά γεύσεων από βανίλια, σοκολάτα, καραμέλα ακόμα και cheesecake, είναι μια άλλη βολική επιλογή. Συνδυάστε το με μια μπάλα βρώμης κουάκερ και φτιάξτε ένα smoothie πρωινού που σας χορταίνει για ώρες ή ρίξτε ένα ώριμο αβοκάντο και ένα κουτάκι ελληνικό γιαούρτι αντί για μια μπανάνα για κρεμώδη, υγιεινά λιπαρά.

 

Γλύκανέ το

Εάν τα φυλλώδη λαχανικά στο smoothie σας το έχουν πικρίσει, προσθέστε μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή χουρμάδες χωρίς κουκούτσι. Μια ώριμη μπανάνα μπορεί επίσης να βοηθήσει.

 

Αντί για γάλα, τι;

Το αγελαδινό γάλα αραιώνει ένα smoothie, μαλακώνει την έντασή του και συμπληρώνει την κρεμώδη υφή του. Aντ΄αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε γιαούρτι ή κεφίρ για πιο παχύρρευστο αποτέλεσμα ή να προτιμήσετε επιλογές φιλικές προς τους vegan, όπως νερό καρύδας, γάλα καρύδας, γάλα σόγιας, γάλα βρώμης, χυμός μήλου ή λίγο νερό. Κρατώντας το υγρό στοιχείο του smoothie σας στο ελάχιστο θα έχει ως αποτέλεσμα ένα λαχταριστό παχύρρευστο ρόφημα, ωστόσο μπορείτε να προσθέστε έξτρα υγρό αν το προτιμάτε την πιο λεπτή υφή.

 

Ολοκληρώστε με ένα ενισχυτικό γεύσης

Το τζίντζερ προσθέτει μια πικάντικη νότα που θα σας ξυπνήσει, καθιστώντας το μια υπέροχη προσθήκη σε ένα πρωινό smoothie. Από την άλλη, ο φρέσκος κουρκουμάς προσδίδει μια πιπεράτη πικάντικη γεύση και ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα, ιδανικό για να ανεβάσει τη διάθεσή σας. Μία μικρή δόση από λεμόνι ή λάιμ, μαζί με λίγο ξύσμα, προσθέτει άρωμα, γεύση και φρεσκάδα στο smoothie σας, ενώ η κανέλα και το κάρδαμο προσφέρουν “ζεστασιά”. Το εκχύλισμα βανίλιας είναι ιδανικό, προσδίδοντας στο ρόφημα τη γεύση του κέικ γενεθλίων ενώ ένα πασπάλισμα καφέ είναι εκπληκτικό για μια πιο πλούσια, ενήλικη γεύση.

 

Πηγή: delish.com