Το Coffee Business Forum επιστρέφει

Το Coffee Business Forum επιστρέφει

Το 2nd Coffee Business Forum με κεντρικό θέμα «Νέα δεδομένα & τάσεις στο χώρο της καφεστίασης» διοργανώνεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου ψηφιακά από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το Coffee & Brunch Magazine, και το coffeemag.gr μέσα από την LiveOn.

 

Θεματολογία 2nd Coffee Business Forum

 

Panel I: «Η άνοδος στην τιμή του καφέ και οι επιδράσεις στην αγορά και τους καταναλωτές»

Στα υψηλότερα επίπεδα, των τελευταίων ετών, έχουν ανέλθει οι τιμές του καφέ παγκοσμίως κυρίως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την παραγωγή του. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, είναι κάποιοι ακόμη λόγοι που οδήγησαν στην εκτόξευση των τιμών.  Στην πρώτη ενότητα του 2nd Coffee Business Forum εισαγωγείς καφέ, επιχειρηματίες της καφεστίασης, θεσμικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας, σχολιάζουν την εν λόγω εξέλιξη, καταθέτουν τις θέσεις τους και ανταλλάσσουν απόψεις καθώς η νέα αυτή πραγματικότητα έχει επιδράσεις τόσο στην αγορά όσο και στον τελικό καταναλωτή.

 

PANEL II: «Καφές, οικονομία & οικολογία: Τα πλαστικά ποτήρια, οι φόροι και τα απορρίμματα καφέ»

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την «πράσινη» μετάβαση με στόχο την απαλλαγή από τα πλαστικά μιας χρήσης κι έτσι από την 1η Ιανουαρίου, τόσο στο delivery όσο και στο take away», ο καταναλωτής χρεώνεται επιπλέον 0,10 ευρώ για τη χρήση πλαστικού ποτηριού. Η εν λόγω περιβαλλοντική εισφορά αυξάνει ακόμη περισσότερο την τιμή του καφέ, ενώ δημιουργεί μία μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το πώς μπορούν οι άνθρωποι του κλάδου να μεριμνήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος.  Η ενότητα επικεντρώνεται σε προτάσεις για «πράσινη» ανάπτυξη στον κόσμο του καφέ, ενώ αναλύονται δράσεις και εφαρμοσμένες πρακτικές μέσα από τις οποίες μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

PANEL IIΙ: «Οι νέες καταναλωτικές συνήθειες στο χώρο του καφέ»

Τα δύο τελευταία έτη, κυρίως λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού στο σπίτι, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι οι πωλήσεις καφέ αυξήθηκαν στα super markets. Την ίδια ώρα, οι εταιρείες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις κάψουλες του καφέ αλλά και σε προϊόντα οικιακής χρήσης, οι μηχανές καφέ απασχολούν ολοένα και περισσότερο το κοινό και πλέον μπορούμε να μιλάμε για στροφή στην τέχνη του Home Barista. Παράλληλα, το delivery και το take away εδραιώθηκαν αποτελώντας δύο αναπόσπαστες υπηρεσίες όλων των coffee shops. Σε αυτή την ενότητα, εκτός της παρουσίασης στοιχείων, αναλύονται οι νέες αυτές τάσεις με τις εταιρείες να καλούνται να μοιραστούν σκέψεις και σχέδια, στόχους και πλάνα για αλλαγή στρατηγικής πορείας, λόγω  των νέο δεδομένων.

 

Γίνετε Χορηγός

 

Κλειστή Συνάντηση Εργασίας

«Η λιανική αγορά του καφέ μετά την πανδημία: ζητήματα και προοπτικές» είναι το θέμα της Κλειστής Συνάντησης Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί μετά την λήξη των κύριων εργασιών του2nd Coffee Business Forum. 

Στην συνάντηση θα τοποθετηθούν κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες και εκπροσώπους χορηγών, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην λιανική αγορά της καφεστίασης μετά τα 2 χρόνια πανδημίας, με έμφαση στο αυξημένο κόστος των επιχειρήσεων (πρώτες ύλες, ενέργεια, ειδικός φόρος καφέ, περιβαλλοντικό τέλος κλπ) και κατά πόσο αυτό τελικά μετακυλίεται στον καταναλωτή, αλλά και στις συνθήκες οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς (φορολογία, κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ενισχύσεις, πλατφόρμες ηλεκτρονικής παραγγελίας και διανομής προϊόντων κλπ).

 

Δείτε περισσότερα

Δηλώστε Συμμετοχή