Εμπορική συνάντηση Ελλάδας – Κόστα Ρίκα

Εμπορική συνάντηση Ελλάδας – Κόστα Ρίκα

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον που σφράγισε την έναρξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την κυρία Νταϊάνα Κορντέρο, εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα σε θέματα εμπορίου, διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο ξενοδοχείο  Μ.Βρετάνια, την πρώτη εμπορική συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών.

 

Το ΕΒΕΑ εκπροσώπησε ο κ. Κούρταλης Ιωάννης, μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ, ο οποίος τόνισε ότι η Κόστα Ρίκα είναι μια ασφαλής, πλούσια και αναπτυγμένη χώρα. Επίσης αναφέρθηκε το διμερές μας εμπόριο, το οποίο είναι ελλειμματικό για τη χώρα μας, κινούμενο σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης σε πολλούς τομείς,  πέραν των παραδοσιακών  φρούτων – λαχανικών και καφέ.

 

Η Κόστα Ρίκα είναι ένα δημοκρατικό κράτος, με εξαιρετικές επιδόσεις και αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αειφόρου ανάπτυξης και των εξαγωγών σε καφέ, κακάο, αγροτικά προϊόντα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Η κυρία Κορντέρο, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων ανέδειξε τις μοναδικές εμπορικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κόστα Ρίκα στους Έλληνες εμπόρους και επιχειρηματίες, στους παραπάνω τομείς. Επίσης, παρουσίασε το ισχύον ευνοϊκό καθεστώς για επενδύσεις στην Κόστα Ρίκα, στον τομέα του τουρισμού και της βιομηχανίας.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης και ο κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, διευθυντής της  Διεύθυνσης Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ιάσονας Πιπίνης, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής καθώς και η κυρία Λίνα Λιογάρη απο την Enterprise Greece. Με την εμπορική αυτή συνάντηση, επισφραγίστηκε η έναρξη μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας και Κόστα Ρίκα.