Black Tie Coffee: ένα εξωτικό ρόφημα καφέ

Black Tie Coffee: ένα εξωτικό ρόφημα καφέ

Ο espresso συνδυάζεται με το μαύρο τσάι και με μπαχαρικά δίνοντας ένα απολαυστικό, δυναμικό ρόφημα που κατάγεται από την Ταϊλάνδη.

 

Ο καφές και το τσάι είναι δύο ροφήματα που κατεξοχήν πίνονται χωριστά. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε οι περισσότεροι. Όμως, στην Ασία είναι πολύ συχνός ο συνδυασμός τους τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα ροφήματα. Όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με τον Black Tie Coffee. Πρόκειται για ένα ρόφημα που κατάγεται από την Ταϊλάνδη, φτιάχνεται με espresso, μαύρο τσάι, ζαχαρούχο γάλα (ένα ακόμα συνηθισμένο συστατικό στα ασιατικά ροφήματα) και πολλά μπαχαρικά. Μιλάμε για ένα «δυνατό» ρόφημα καφέ, πλούσιο σε καφεΐνη που απολαμβάνεται συνήθως κρύο και κυρίως τις πρωινές ώρες.

 

Υλικά

150 ml μαύρο τσάι Μαύρο Τσάι

1 διπλό espresso

30 ml κρέμα γάλακτος

15 ml ζαχαρούχο γάλα

Μπαχαρικά (καρδάμαμο, αστεροειδή γλυκάνισο, τάμαριντ)

 

Εκετέλεση

Ετοιμάζουμε το τσάι στο όποιο έχουμε ρίξει τα μπαχαρικά και το αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά με το βραστό νερό. Στη συνέχεια σουρώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Γεμίζουμε πάγο ένα ψηλό ποτήρι. Ρίχνουμε πρώτα το ζαχαρούχο γάλα, στη συνέχεια τον δίπλο espresso, το τσάι και τέλος την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Ανακατεύουμε απαλά για να μην χαλάσουμε τις στρώσεις που έχουν δημιουργηθεί και σερβίρουμε με καλαμάκι.

 

Ο καφές που συνήθως χρησιμοποιείται για το Black Tie Coffees δεν είναι μοναδικής προέλευσης αλλά κάποιο blend που έχει κάποιο ποσοστό από Robusta. Σε περίπτωσή που δεν μπορείτε να βρείτε τάμαριντ (είναι ο πολτός της ομώνυμης ρίζας, που έχει έντονη γλυκόξινη γεύση) μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λάιμ. Καλό θα ήταν να μην προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη μιας και με το ζαχαρούχο γάλα καθώς και την κρέμα γάλακτος το ρόφημα είναι ήδη αρκετά γλυκό. Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι το Black Tie Coffee είναι μια βόμβα καφεΐνης όποτε θα πρέπει να προσέξετε λίγο στην κατανάλωση του.