Ένα ανοιξιάτικο aperitivo με cold brew

Ένα ανοιξιάτικο aperitivo με cold brew

Ο καιρός ζεσταίνει και τι καλύτερο από ένα aperitivo που συνδυάζει τον cold brew με βερμούτ και λικέρ amaro.

 

Οι συνδυασμοί του καφέ με το αλκοόλ είναι πολύ. Άλλωστε αυτά τα δύο υλικά είναι πολύ καλοί «φίλοι» που ό ένας μπορεί να συμπληρώσει τον άλλον. Από το διάσημο Espresso martini, την απαλή Coffee margarita μέχρι το ζεστό και επιβλητικό Irish coffee και το δυναμικό Coffee negroni, η παλέτα ανοίγει πολύ. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ένα γοητευτικό, ελαφρώς γλυκό και πικρό aperitivo που σαν βάση του έχει τον cold brew. Στο απολαυστικό αυτό παιχνίδι μπαίνει και η σόδα ή κάποιο tonic, που με το ανθρακικό τους δίνουν ένα πιο ζωηρό χαρακτήρα.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:  

60 ml γλυκό βερμούτ

45 ml cold brew

45 ml λικέρ amaro

Σόδα ή tonic προαιρετικά

 

Η παρασκευή του είναι εύκολη καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά, εκτός της σόδα ή του tonic, σε ένα γυάλινο δοχείο, να προσθέσετε λίγο πάγο και να αναδεύσετε καλά. Στη συνέχεια σουρώνεται το μείγμα στο ποτήρι που θα σερβίρετε και συμπληρώνετε προαιρετικά με την σόδα ή το tonic. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκάλι.

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα dry βερμούτ όμως σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο σιρόπι ζάχαρης. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τον cold brew με ένα διπλό espresso που όμως θα έχετε αφήσει να κρυώσει. Όσο για τον cold brew τώρα, θα σας συμβουλεύαμε να τον φτιάξετε με κάποιον καφέ από την Αιθιοπία, αν θέλετε να έχει πιο φρουτώδη και αρωματικό χαρακτήρα ή με κάποιο καφέ από την Κολομβία που θα πάρετε ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε tonic, προτιμήστε κάποιο χωρίς ζάχαρη και χωρίς πολλά βοτανικά στοιχεία.