Μπακλαβάς σε espresso latte;

Μπακλαβάς σε espresso latte;

Ο συνδυασμός φιστικιού και μελιού, μια γνώριμη για την Ελλάδα γεύση, φαίνεται πως αναδεικνύεται ως το “next big thing” σε συνεργασία με τον καφέ. 

 

Η “The Reverse Orangutan” ένας πασίγνωστος roaster με έδρα την Glendora της California λανσάρει το Baklava latte, ως ένα από τα πιο δημοφιλή εποχιακά ποτά της. Παρασκευασμένο με βάση το αγαπημένο έδεσμα, αυτό το ρόφημα με espresso,  αναμιγνύεται με μέλι, άνθη πορτοκαλιάς και φιστίκι. Και για όσους αποφεύγουν την κρέμα στον καφέ τους, μπορούν να απολαύσουν το εν λόγω ρόφημα  επιλέγοντας τις εναλλακτικές γάλακτος. Όλη η συνταγή συμπληρώνεται με αλεσμένο κάρδαμο.

 

Η Reverse Orangutan λειτουργεί από το 2018. Οι ιδρυτές Jamil Radney και Geoffrey Clark εμπνεύστηκαν για το όνομα της  επιχείρησής τους με αφορμή μια διάσημη σκακιστική κίνηση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τουρνουά στη Νέα Υόρκη το 1924. Εάν βρεθείτε στην Glendora της Καλιφόρνια, μην παραλείψετε να περάσετε από το κατάστημα και να βυθιστείτε σε αυτή τη γλυκιά απόλαυση – από την άλλη εάν δεν μπορείτε να φθάσετε έως εκεί μπορείτε να ακολουθήσετε το Instagram της Reverse Orangutan για να παρακολουθείτε τις προσφορές της και τις προσεγμένες δημιουργίες ροφημάτων που προσφέρει.

 

Μιλώντας στο Sprudge, o συνιδρυτής Geoffrey Clark δήλωσε πως το γευστικό Baklava latte είναι εμπνευσμένο από το κλασικό τουρκικό γλυκό, τον μπακλαβά. Το άρωμά του παραπέμπει σε έναν συνδυασμό γλυκού και λουλουδιού. Τα έξτρα συστατικά που του χαρίζουν τη μοναδική του γεύση είναι σπιτικό σιρόπι από φιστίκι Αιγίνης, άνθη πορτοκαλιάς και παρθένο μέλι. Σερβίρεται με εσπρέσο, γάλα επιλογής και αλεσμένο κάρδαμο. Κατά τον Clark το ρόφημα μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή παγωμένο σε παραδοσιακό κεραμικό σκεύος latte ή σε ποτήρι, ενώ κοστίζει 6 δολάρια.

 

Και επειδή πρόκειται για ένα εποχικό ρόφημα θα είναι διαθέσιμο μόλις έως τα τέλη Απριλίου, για τον λόγο αυτό, εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε την Καλιφόρνια, θα πρέπει να το επισπεύσετε, μόνο και μόνο για να μην χάσετε αυτή τη γευστική εμπειρία – πραγματικά αξίζει! Καταλήγοντας, ο συνιδρυτής της επιχείρησης δήλωσε πως αυτό που έκανε το ρόφημα να ξεχωρίζει και πραγματικά να αγαπηθεί από τους coffee lovers  είναι η έντονη γλυκύτητά του και ο φρέσκος κάρδαμος που “απογειώνει” τη γεύση του.