Mochaccino: καφές και σοκολάτα

Mochaccino: καφές και σοκολάτα

Όταν θέλετε μια μικρή δόση καφεΐνης σε ένα λίγο πιο γλυκό ρόφημα τότε το εν λόγω ρόφημα καφέ είναι ακριβώς αυτό που αποζητάτε.

 

Ο mochaccino, φτιάχνεται με βάση τον espresso και καταναλώνεται τόσο ζεστός όσο και κρύος. Είναι ένα ρόφημα που μπορεί να συνοδέψει τα κρύα, ακόμα, απογεύματα σας και να αποκαταστήσει την ανάγκη σας για γλυκό. Το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια ισορροπία στο συγκεκριμένο ρόφημα είναι να φτιάξετε ένα σωστό και καλά χτυπημένο αφρόγαλα με ζωικό ή ακόμα και φυτικό γάλα. Αν το θέλετε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλη σοκολάτα ή στο γάλα όταν θα φτιάξετε το αφρόγαλο να βάλετε και λίγη κρέμα γάλακτος. Οι λάτρεις της πικρής γεύσης μπορούν να αντικαταστήσουν τη σοκολάτα γάλακτος με μαύρη.

 

Υλικά
20 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη
60 ml espresso
130 ml αφρόγαλα

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε τα κομμάτια σοκολάτας σε μια κούπα στην οποία είτε θα κάνετε την εκχείλιση του espresso, είτε θα τον ρίξετε αμέσως, ζεστό με το που τον ετοιμάσετε. Ανακατεύτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθεί με τον καφέ. Στη συνέχεια χτυπάτε το γάλα για να φτιάξετε το αφρόγαλα. Το προσθέτετε από πάνω και σερβίρετε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε είτε τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.