Τι λέτε για ένα latte pistaccio;

Τι λέτε για ένα latte pistaccio;

Το ελαφρώς πρασινοπό χρώμα του θα σας τραβήξει την προσοχή, ενώ η ιδιαίτερη ξηροκαρπάτη γεύση του σίγουρα θα σας κατακτήσει.

 

Τα «περίεργα» ροφήματα του καφέ γίνονται όλο και περισσότερο της μόδας. Άλλωστε ο καφές αποτελεί μια ιδανική πρώτη ύλη για να «παίξει» κανείς και πόσο μάλλον οι baristi. Στο χωρό του πειραματισμού μπαίνουν όχι μόνο γνωστά υλικά, όπως παγωτό, σοκολάτα, φυτικά γάλατα, τσάι αλλά και άλλα, για παράδειγμα, tonic, κρέμες ακόμα και πάστες ξηρών καρπών. Ένα από αυτά τα διαφορετικά ροφήματα είναι και το latte pistaccio που μας έρχεται από τις ΗΠΑ. Έχει πρασινοπό χρώμα, λόγω της πάστας ή του σιροπιού από κελυφωτό φιστικί και ξηροκαρπάτη γεύση. Είναι άκρως instragramικό και μπορείτε να το απολαύσετε είτε πρωινές ώρες ως μέρους του πρωινού σας ή νωρίς το απόγευμα και να το συνοδέψετε με ένα κομμάτι από κέικ ή με λαχταριστά cookies.

 

Τι χρειάζεστε για να παρασκευάσετε τον latte pistaccio:

Διπλή δόση espresso (50 ml)

250 ml γάλα

15 γραμμ. πάστα από κελυφωτό φιστίκι

Τριμμένο φιστίκι για γαρνίρισμα

 

Η διαδικασία είναι απλή. Την ώρα που ετοιμάζουμε τον espresso σε ένα γυάλινο ποτήρι ή κούπα, διαλύουμε στο γάλα την πάστα φιστικιού και στη συνέχεια το ζεσταίνουμε για να φτιάξουμε το αφρόγαλα. Ρίχνουμε το γάλα στον καφέ και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο φιστικί, αν θέλουμε. Στην Αμερική, ένας τρόπος σερβιρίσματος του εν λόγω ροφήματος είναι με σαντιγί στο τέλος, όμως αυτό το κάνει ακόμα πιο λιπαρό. Η προσθήκη ζάχαρης είναι καθαρά θέμα γούστου όποτε αν σας αρέσει να πίνετε πολύ γλυκά ροφήματα μπορείτε να προσθέσετε. Συμβουλή μας, όμως, είναι να το αποφύγετε μιας και η πάστα αλλά και το γάλα δίνουν αρκετή γλυκά στο ρόφημα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κάποιο φυτικό. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε το γάλα βρώμης ή εκείνο με την πρωτεΐνη αρακά μια και αυτά μπορούν να δώσουν ένα ωραίο αφρόγαλα.