Τι είναι το Kopi Lethok;

Τι είναι το Kopi Lethok;

Όταν το γάλα καρύδας συνεργάζεται με τον καφέ για να δώσουν ένα χορταστικά γευστικά απογευματινό ρόφημα.

 

Ο καφές αγαπάει το γάλα. Και το αντίστροφο. Τρανή απόδειξη τα πολλά μα πολλά ροφήματα που υπάρχουν με τον συνδυασμό αυτών των δύο υλικών. Ένα από αυτά είναι και το εξωτικό Kopi Lethok. Προέρχεται από την Ινδονησία και μάλιστα από το νησί της Ιάβας. Η συνταγή του πολύ απλή καθώς απαιτεί μόνο τρία υλικά: γάλα καρύδας, ζάχαρη και καφέ.

 

Για να το παρασκευάσετε θα χρειαστείτε:

500 ml γάλα καρύδας

25 γραμμ. χοντροαλεσμένο καφέ

15 γραμμ. ζάχαρη

 

Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα καρύδας να ζεσταθεί. Ρίχνετε την ζάχαρη και τον καφέ. Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια το περνάτε από ένα χάρτινο ή μεταλλικό φίλτρο και είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

 

Για το Kopi Lethok μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό καφέ, ή ακόμα και ένα blend που μπορεί να περιέχει κάποιο ποσοστό robusta. Αποφύγετε εκείνους που έχουν φρουτώδη προφίλ και προτιμήστε αυτούς με σοκολατένια χαρακτηριστικά. Αν θέλετε να έχει περισσότερο ένταση το ρόφημα μπορείτε να αυξήσετε τα γραμμάρια του καφέ, μέχρι 10 επιπλέον όμως. Ακόμα, αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας – θα βάλετε λιγότερα γραμμάρια- ή απλά να μην βάλετε καθόλου. Τέλος στο Kopi Lethok ταιριάζει πολύ και η κανέλα.