Διακοπές μέσα στο χειμώνα στον Άλιμο

Διακοπές μέσα στο χειμώνα στον Άλιμο

Σερβίρει νόστιμο brunch, ποιοτικό καφέ, προσεγμένα ποτά και μας προτρέπει να πάμε διακοπές στα νότια της Αθήνας.

 

Πίσω από αυτό το καινούργιο all day μαγαζί που βρίσκεται στον Άλιμο συναντούμε τρεις φίλοι: τον Λευτέρη Παμπατζάνη, τον Σάββα Ζώταλη και τον Γιώργο Γιγή. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν ένα στέκι με πολύ χαλαρή διάθεση, καλοκαιρινή αύρα και ευχάριστο περιβάλλον. Για αυτό άλλωστε έχουν για λογότυπο τους δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα σε γαλάζιο φόντο.

 

Το Διακοπές ανοίγει από νωρίς το πρωί και σερβίρει καφέ. Έχουν συνεργαστεί με την ελληνική εταιρία Area 51 και στους μύλους τους διαθέτουν δύο καφέδες μοναδικής προέλευσης. Ο πρώτος είναι ένας ισορροπημένος από την Βραζιλία και ο δεύτερος έχει λίγες περισσότερες οξύτητες και φρουτώδη χαρακτήρα και προέρχεται από την Αιθιοπία. Αν θέλετε να συνδυάσετε τον καφέ σας με γάλα, σας προτείνουμε τον πρώτο ενώ αν θέλετε κάποια κρύα παρασκευή espresso, ζητήστε καλύτερα τον δεύτερο. Φυσικά δεν τους προσφέρουν μόνο τους. Φτιάχνουν καθημερινά πίτες: τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα. Όλες τις ψήνουν εκεί. Έχουν και παραδοσιακούς λουκουμάδες, εκείνους τους στρογγυλούς με την πολύ ζάχαρη από πάνω αλλά και σάντουιτς (δοκιμάστε εκείνο με το παστράμι με πίκλα αγγούρι). Όλα τα παραπάνω τα φτιάχνει στην μικρή κουζίνα ο Χάρης Μπονάνος που έχει επιμεληθεί την κουζίνα του Διακοπές. Και υπάρχουν και άλλα νόστιμα όπως αλμυρές και γλυκές τηγανίτες μέχρι λαχταριστά χοτ ντογκ.

 

Τα Σαββατοκύριακα έχουν και κάτι σαν brunch με περισσότερες προτάσεις σε αυγά και αν ο καιρός ευνοεί, τα τραπέζια έξω στην μικρή μπροστινή αυλή γεμίζουν με το καλημέρα. Στο Διακοπές θα βρείτε επίσης και κοκτέιλ. Την λίστα τους την έχει δημιουργήσει ο Άλεξ Αποστολόπουλος ο οποίος βασίστηκε πάνω στην χαλαρή φιλοσοφία του μαγαζιού και έφτιαξε ποτά που παραπέμπουν σε… καλοκαιρινές διακοπές.

 

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ. 21099901910