To πρώτο νόμιμο cannabis cafe άνοιξε στο Ηνωμένο Βασίλειο

To πρώτο νόμιμο cannabis cafe άνοιξε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σερβίρει καφέ με έλαιο CBD, βοηθά στην εκπαίδευση σχετικά με την ιατρική κάνναβη και επιτρέπει μόνο το άτμισμα.

 

Ο Alan Robinson, γνωστός ως NICannaGuy, είναι ένας ακτιβιστής που τάσσεται υπέρ της κάνναβης από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και ιδιοκτήτης του πρώτου cannabis cafe στη Βόρεια Ιρλανδία.  Ο ίδιος μάλιστα είναι ένας από τους εκατοντάδες εγγεγραμμένους ασθενείς που χρησιμοποιούν για θεραπεία τη φαρμακευτική κάνναβη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης πως ολόκληρη η χώρα, αντιπροσωπεύει το 70% της των εξαγωγών σε όλο τον κόσμο στην αγορά ιατρικής κάνναβης.

 

Πίσω το 2018, ο Alan και μια ομάδα ακτιβιστών κάθισαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με πολιτικούς από όλα τα μεγάλα κόμματα στη Βόρεια Ιρλανδία και τους έπεισαν να επεκτείνουν τον νόμο και να επιτρέψουν τη δημιουργία και κυκλοφορία ιδιωτικών ιατρικών συνταγών κάνναβης στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από πολλά πολιτικά κόμματα της Βόρειας Ιρλανδίας, ακόμη και το συντηρητικό DUP ήταν παρόν, γεγονός που υποδεικύει τη μεταστροφή που εχει γίνει έναντι αυτού του φυτού τον 21ο αιώνα. “Για το μόνο πράγμα που υπήρξε αντιμαχία σε εκείνη τη συνάντηση ήταν τα διαδικαστικά και η γραφειοκρατία»,είπε ο Alan. Κανείς δεν μίλησε για τις συνήθεις ανησυχίες που αφορούν το φυτό, όπως πχ το ζηήτημα της σχιζοφρένειας. Οι πολιτικοί απλώς ενδιαφέρθηκαν να βεβαιωθούν ότι όλα γίνονται νόμιμα”.

 

Πρέπει εδώ να τονιστεί πάντως πως ορισμένες μελέτες συνδέουν το κάπνισμα πολύ ισχυρής μαριχουάνας σε καθημερινή βάση με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχολογικών διαταραχών. Τα στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα και έχουν αμφισβητηθεί, είναι ωστόσο σίγουρο πως κανένας γιατρός δεν θα συνιστούσε την καθημερινή λήψη ισχυρών δόσεων οποιασδήποτε ουσίας που μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο. Το Κολοράντο ξόδεψε μέρος των φορολογικών εσόδων που προέκυψε από τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε μια σειρά προγραμμάτων που αποσκοπούσαν στη βελτίωση των προτύπων εκπαίδευσης και υγείας. Μεταξύ άλλων, ανεγέρθηκαν νέες σχολικές μονάδες, δόθηκε έμφαση στην εκπαίδευση γύρω από τη μαριχουάνα, τις εκσΨΒΔτρατείες κατά του εκφοβισμού, τις επιχορηγήσεις στα δημόσια σχολεία, την καθοδήγηση νέων, την μάχη κατά της κατάχρησης ναρκωτικών, ενώ δόθηκαν και επιχορηγήσεις στους μελλοντικούς παραγωγούς της Αμερικής.

 

Κάπως έτσι άνοιξε τις πύλες του το Alan’s Cafe το πρώτο cannabis cafe στο Ην. Βασίλειο, το οποίο ωστόσο δεν λειτουργεί στα πρότυπα ενός αντίστοιχου καφέ στην Ολλανδία. Πουλάει CBD και μια σειρά από άλλα προϊόντα με εκχύλισμα CBD, όπως ο καφές με CBD. Δεν είναι νόμιμο να καπνίζει κανείς μέσα στο καφέ – ούτε CBD, ούτε τσιγάρο με κάνναβη ή τσιγάρο γενικώς, λόγω της νομοθεσίας για το κάπνισμα στη Βόρεια Ιρλανδία. Ωστόσο, ο Άλαν επιτρέπει μόνο το άτμισμα στο κατάστημά του. Βοηθά επίσης να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι με μια ιδιωτική κλινική στην Αγγλία που θα τους συνταγογραφήσει ιατρική μαριχουάνα. Παίρνετε τη συνταγή, τη στέλνετε στον συνεργαζόμενο φαρμακοποιό τους ο οποίος θα εκτελέσει τη συνταγή. Όλα γίνονται υπό πλήρως νομότυπες διαδικασίες,  διαφορετικά, ο χώρος θα έκλεινε άμεσα. Το καφέ δημιουργήθηκε αφενός για να φέρει κοντά τους ανθρώπους, αφετέρου για να συνδράμει στην “απενοχοποίηση” της ιατρικής κάνναβης ή μαριχουάνας.

 

Πηγή: shoutoutuk.org