Έρχεται το “World of Coffee Dubai” από την SCA

Έρχεται το “World of Coffee Dubai” από την SCA

Στο ολοκαίνουργιο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντουμπάι, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση World of Coffee (WOC) στις 12-14 Ιανουαρίου 2022.

 

Θα είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλύτερος οργανισμός εμπορίας καφέ παγκοσμίως θα μεταφέρει την έκθεσή του “World of Coffee” στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα με την Specialty Coffee Expo που διοργανώνεται και εδράζει στη Βόρεια Αμερική, η World of Coffee είναι μία από τις δύο εμβληματικές εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται ετησίως, υπό την αιγίδα SCA.

 

Αν και φέρει το όνομα World of Coffee, η έκθεση του Ντουμπάι διευθύνεται από τον τοπικό συνεργάτη DXB Live, το πρακτορείο εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου του Ντουμπάι, με την στήριξη της κοινότητας SCA των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αν και η εντόπια διαχείριση των εκδηλώσεων δεν θα περιλαμβάνει προσωπικό της SCA, ο οργανισμός θα παρέχει υποστήριξη branding και προώθησης της εκδήλωσης.

 

Επίσης, σε αντίθεση με προηγούμενες εκδηλώσεις WOC, που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη κάθε χρόνο, η WOC Dubai αναμένεται να διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι, συμπίπτοντας τελικά με την ετήσια εμπορική έκθεση φιλοξενίας GulfHost. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τέσσερα χρόνια μετά τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει σχετικά με την απόφαση της SCA να φιλοξενήσει πολλές διοργανώσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καφέ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η απόφαση δέχθηκε δημόσιες επικρίσεις από πολυάριθμους οργανισμούς καφέ, οι οποίοι επικαλέστηκαν τους αυστηρούς νόμους της χώρας σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις- πλην του ετεροφυλόφιλου γάμου, καθώς και το ιστορικό καταχρήσεων κατά ατόμων της κοινότητας LGBTQ+.

 

Τότε η SCA παρείχε την δυνατότητα της «πολιτική αναβολής» στα World Coffee Events για όσους συμμετέχοντες ήθελαν να αναβάλουν τη συμμετοχή τους για την επόμενη χρονιά και σε διαφορετική τοποθεσία. Ακολούθησε μια σειρά σχηματισμών ad hoc επιτροπών καθώς η SCA επιχείρησε να διεξαγάγει τους διαγωνισμούς στο Ντουμπάι, παρά την πίεση από ομάδες όπως το καναδικό τμήμα της SCA, την πρώην Barista Guild of America και ιδιωτικές εταιρείες όπως η Blue Bottle Coffee.

 

Τελικά, η SCA επέλεξε να μεταφέρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ του 2018 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να βελτιώσει συστηματικά τα κριτήριά της για την επιλογή της τοποθεσίας του διαγωνισμού, ενώ ταυτόχρονα υπέγραψε σύμβαση για μελλοντικές εκδηλώσεις του World of Coffee στο Ντουμπάι. Η επερχόμενη έκθεση θα περιλαμβάνει ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά της WOC, όπως το “The Roasters Village”, brew και espresso bars, κατάστημα SCA, σεμινάρια και διαλέξεις, cuppings και βραβεία προϊόντων και σχεδιασμού.