7 κορυφαίες λύσεις καφέ για το ταξίδι σας

7 κορυφαίες λύσεις καφέ για το ταξίδι σας

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς να πιείτε μια γουλιά καφέ, ενώ βρίσκεστε για πολλές ώρες στο αυτοκίνητο ή σε ταξίδι, τότε πρέπει να διαβάστε το παρακάτω άρθρο.

 

Πόσο συχνά σας έχει τύχει να ταξιδεύετε και σε μια στάση να αγοράζετε καφέ αμφιβόλου ποιότητας ή -ακόμη χειρότερα- να δυσκολεύεστε να βρείτε; Οι δυσκολίες αυτές επιζητούν και τις κατάλληλες λύσεις – και τι πιο αποτελεσματικό από μια portable μηχανή καφέ, που μπορείτε να έχετε μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε. Είτε τα πρότυπά σας είναι εξαιρετικά αυστηρά, όσον αφορά τη γεύση, το άρωμα και το τελικό προιόν, είτε αρκείστε σε έναν απλό πλην όμως ποιοτικό καφέ, οι παρακάτω φορητές μηχανές και λύσεις που συστήνει ο συνεργάτης του Forbes, Bailey Berg, είναι αυτό που ψάχνετε.

 

Καλύτερη φορητή καφετιέρα: ESPRO Ultralight Coffee Press

Καλύτερος φορητός μύλος: VSSL JAVA

Καλύτερη compact φορητή καφετιέρα: Kuissential SlickDrip

Καλύτερη εύχρηστη λύση καφέ: Counter Culture Coffee

Καλύτερη φορητή καφετιέρα για roadtrips: Wacaco Nanopresso Portable Espresso Maker

Καλύτερη φορητή καφετιέρα, σε προσιτή τιμή: Presto MyJo Single Cup Coffee Maker

Καλύτερη φορητή καφετιέρα πολλαπλών χρήσεων: AeroPress Coffee and Espresso Maker

 

ESPRO Ultralight Coffee Press

Σχεδόν άφθαρτη, αυτή η γαλλική πρέσα καθιστά πιο ασφαλή την παρασκευή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, συγκριτικά με μια τυπική  γυάλινη πρέσα . Η ESPRO Ultralight Coffee Press μπορεί να μπει στην τσάντα σας χωρίς να φοβάστε μη σπάσει ή υποστεί κάποια άλλη ζημιά. Είναι επίσης διπλά μονωμένη, οπότε ο καφές σας θα παραμείνει ζεστός για ώρες, ενώ μπορείτε να πιείτε απευθείας από το σκεύος που είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, προσομοιάζοντας σε κούπα ταξιδιού. Σε αντίθεση με άλλες γαλλικές πρέσες, αυτό το συμπαγές μηχάνημα διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος που εμποδίζει τον καφέ να γίνει “τραχύς” ή πικρός με το πέρασμα του χρόνου (έτσι η πρώτη σας γουλιά θα είναι εξίσου καλή με την τελευταία). Το σκεύος χωρά 450 γρ. καφέ και μπορείτε να παρασκευάσετε έως και 340 γρ. τη φορά.

 

 

VSSL JAVA

Για μερικούς, ο προ-αλεσμένος καφές απλά δεν… κάνει. Όπως και να έχει ο φρέσκος καφές είναι πάντα επιθυμητός. Πέρα ​​από την υπέροχη γεύση και το άρωμα που αναδίδεται από την άλεσή του, η όλη διαδικασία σας επιτρέπει να ελέγχετε το μέγεθος και το είδος της άλεσης. Διαφορετικά μεγέθη διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα (για παράδειγμα μια μεσαία άλεση είναι κατάλληλη για pour-over ή εκχύλιση, ενώ μια πολύ λεπτή άλεση είναι ιδανική για τον τουρκικό καφέ). Αυτός ο φορητός μύλος χειρός σας επιτρέπει να ελέγχετε την άλεση οπουδήποτε. Διαθέτει λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα και 50 ξεχωριστές ρυθμίσεις. Έχει επίσης λαβή που περιστρέφεται, με “χερούλι” (σ.σ. καραμπίνερ) ) αντοχής φορτίoυ έως 90 κιλών (!) ενώ είναι σχεδιασμένη για να επεκτείνεται. Με διαστάσεις 15×5 και βάρος 360γρ. ο μύλος είναι εξαιρετικά βολικός για τα ταξίδια σας.

 

 

Kuissential SlickDrip

Εάν ο χώρος και το βάρος είναι η κορυφαία προτεραιότητά σας, αυτή η πτυσσόμενη καφετιέρα εκχύλισης είναι ό,τι χρειάζεστε. Ζυγίζει μόλις  136 γρ., επομένως είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κουβαλούν εξαιρετικά ελαφρά σακίδια. Είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη, καθαρίζεται εύκολα και δεν μεταδίδει τις γεύσεις με τον ίδιο τρόπο που μερικές φορές κάνουν υλικά όπως το πλαστικό. Χρησιμοποιώντας αυτό το ντιζάιν pour-over, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, προσθέτοντας αργά – αργά το ζεστό νερό. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης και εντοπισμού κόκκων στο φλιτζάνι σας. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το πόσο λίγο κοστίζει και πόσο βολικό μπορεί να είναι για τα ταξίδια σας, αυτό το gadget αξίζει να του δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή.

 

 

Counter Culture Coffee

Παραπέμπει σε φακελάκι με τσάι αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί ακριβώς όπως θα μια σακούλα τσαγιού. Ίσως είναι ο ευκολότερος τρόπος για απολαύσετε τον καφέ σας όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το σακουλάκι σε μια κούπα, να ρίξετε ζεστό νερό και να περιμένετε για λίγα λεπτά. Είναι όμως λάθος να τον συγχέετε με τον στιγμιαίο καφέ, πρόκειται για ρόφημα υψηλότερης ποιότητας. Και επειδή τα φακελάκια είναι ατομικά, είναι εύκολο να αποθηκευτούν στις μικρές τσέπες μιας τσάντας. Έξτα μπόνους: Τα φακελάκια είναι 100 % βιοδιασπώμενα και η συσκευασία γίνεται με ανανεώσιμα και λιπασματοποιήσιμα υλικά.

 

 

Wacaco Nanopresso Portable Espresso Maker

Αυτή η μικρή, έξυπνη καφετιέρα χωράει άνετα στη θήκη της κούπας σας. Είναι ιδανική για ένα μακρινό ταξίδι, παρασκευάζει κρεμώδη, “πολυτελή” καφέ χωρίς να απαιτεί μπαταρίες ή ηλεκτρικό ρεύμα. Και επειδή χρησιμοποιεί προ-μετρημένα pods,  είναι εύκολη στο καθάρισμα, χωρίς να αφήνει υπολλείμματα καφέ που θα πρέπει να καθαρίσετε ενώ ταξιδεύετε.

 

 

Presto MyJo Single Cup Coffee Maker

Ακόμα κι αν βρίσκεστε κάπου όπου ο καφές είναι άμεσα διαθέσιμος, μπορείτε να περιορίσετε το “βάρος” του ταξιδιωτικού σας προϋπολογισμού χρησιμοποιώντας την Presto MyJo. Δεν είναι απλώς μια οικονομική λύση,  αλλά σας βοηθά και μακροπρόθεσμα, στην εξοικονόμηση πόρων. Ως προς τη χρήση της, αρκεί να τοποθετήσετε  το πακέτο καφέ στο μηχάνημα, να προσθέσετε ζεστό νερό στη δεξαμενή, να την βάλετε πάνω από την κούπα σας και να πιέσετε. Ετσι, απλά , έχετε σχεδόν 300 γρ. καφέ.

 

 

AeroPress Coffee and Espresso Maker

Ως πρέσα καφέ, η AeroPress εκτελεί μια γρήγορη διαδικασία πλήρους εμβύθισης, για να παρασκευάσει έναν εύγευστο και δυνατό καφέ, αλλά με πολύ χαμηλότερη οξύτητα και ασθενές σώμα. Σε αντίθεση με την γαλλική πρέσα, μπορεί είτε να παρασκευάσει καφέ φίλτρου (έως τρία φλιτζάνια) είτε εσπρέσο. Ο κύριος “κορμός” της μηχανής έχει διαστάσεις 10x10x24 εκατοστά, ώστε να συσκευάζεται εύκολα, αλλά για μεγαλύτερη ευκολία, περιλαμβάνονται επίσης: χοάνη, σέσουλα, αναδευτήρας, θήκη φίλτρου και 350 μικροφίλτρα.