Καφές: Μια υπόθεση… άκρως προσωπική

Καφές: Μια υπόθεση… άκρως προσωπική

Οι περισσότεροι λάτρεις του καφέ προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους το φλιτζάνι ή την κούπα με το αγαπημένο τους ρόφημα. 

 

Το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνει μια καινούργια έρευνα που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 2000 ανθρώπων. Εξ αυτών, το 27% πιστεύει πως οποιοσδήποτε άλλος θα τον έκανε περισσότερο “νερωμένο” από ό,τι θα ήθελαν, το 25% θεωρούν ότι θα είναι πιο έντονος, ενώ 14% θέλουν να έχουν τον… πρώτο λόγο στο μέγεθος της κούπας που θα χρησιμοποιήσουν! Άλλοι πάλι ανησυχούν για την ποσότητα της ζάχαρης, πόσο ζεστό ή κρύο θα είναι το παρασκευασμένο ρόφημα, ενώ το 13% ανησυχεί για το εάν ο καφές που χρησιμοποιείται είναι στιγμιαίος ή όχι.

 

Η ίδια μελέτη, που έγινε με πρωτοβουλία της De’Longhi, αποτυπώνει την άποψη των συμμετεχόντων για το πώς πρέπει να είναι ο καφές. Έτσι το 23% εξ αυτών λένε ότι ο καφές τους πρέπει να είναι τέλειος για να μπορέσουν να τον πιουν, ενώ ένα 14% θεωρεί πως είναι ειδικοί στην παρασκευή καφέ. Επίσης, πάνω από το ένα πέμπτο θα έλεγαν με προθυμία σε κάποια εταιρεία καφέ πως το προϊόν της είναι κακό – εάν δεν πληρούσε τα προσωπικά τους πρότυπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο από το 33% των ανθρώπων που συμμετείχαν στη μελέτη δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς να πιουν καφέ, ενώ το 25% τον φτιάχνουν μόνοι τους.

 

Μία ομολογουμένως απρόσμενη απάντηση έδωσαν οι ενήλικες στην ερώτηση σχετικά με το εάν θα άφηναν το ταίρι τους να τους φτιάξει τον καφέ. Ένα αξιόλογο ποσοστό, ήτοι 18% απάντησε πως δεν θα εμπιστευόταν τον/την φίλο/η τους να παρασκευάσει τον καφέ της προτίμησής τους! Τέλος, αν και μοιάζει απίστευτο, το ρόφημα μπορεί να φέρει κοντά ή να διαλύσει μια σχέση: ένα 14% παραδέχθηκε ότι έχει διαλύσει μια σχέση εξαιτίας ενός κακού καφέ!

 

Πηγή: independent.co.uk