Άνοιγμα μετά το Πάσχα στην εστίαση

Άνοιγμα μετά το Πάσχα στην εστίαση

Για μετά το Πάσχα οριοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ο πρωθυπουργός στη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

 

Δύο ήταν τα βασικά σενάρια, με το πρώτο να αφορά το άνοιγμα της εστίασης στις 26 Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα, ωστόσο είναι το λιγότερο πιθανό. Στο δεύτερο σενάριο, το άνοιγμα θα γίνει  μετά το Πάσχα. Στη δεύτερη περίπτωση, θα είναι δεδομένο ότι θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις . Παρ’ όλα αυτά εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του εορτασμού εκείνες τις ημέρες, η λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης θα επιβάρυνε ήδη την υπάρχουσα επιδημιολογική κατάσταση.

 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώγος Καββαθάς σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την εστίαση. «Είμαι ευχαριστημένος που υλοποιείται μια πρόταση από την ομοσπονδία εστιατόρων» σημείωσε, κάνοντας λόγο ότι οι αιτήσεις από τους ανθρώπους της εστίασης θα υποβάλλονται μέχρις αρχές Μαΐου, ενώ οι πληρωμές θα είναι άμεσες. Αναφορικά με την προϋπόθεση που υπάρχουν στο μέτρο στήριξης, που κάνει λόγο ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν μείωση 30% του κύκλου εργασιών το 2020 συγκριτικά με το 2019 για να λάβουν την επιδότηση, υπογράμμισε ότι «όταν υπάρχει κριτήριο, εκ των πραγμάτων δημιουργούνται αδικίες» είπε. Ανέφερε πάντως ότι το 30% των επιχειρήσεων της εστίασης αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους το 2020 συγκριτικά με το 2019.

 

Διαβάστε επίσης:

Όλο το πακέτο των 330 εκατ. για τη στήριξη της εστίασης