O βουτυρένιος καφές που δίχασε…

O βουτυρένιος καφές που δίχασε…

Ένα ρόφημα πλούσιο σε λιπαρά, γεννήθηκε στην Ινδία και έγινε viral στο instagram.

 

Μπορεί μέχρι τώρα στον καφέ σας να προσθέτατε ζάχαρη, γάλα (ζωικό ή φυτικό), σαντιγί και μπαχαρικά. Πως θα σας φαινόταν όμως, αν του βάζατε και λίγο βούτυρο; Μια τέτοια διαφορετική εναλλακτική μας παρουσιάζει σε βίντεο ο food blogger, Amar Sirohi (@ foodie.incarnate) που βρέθηκε στην Παλαιά Πόλη του Δελχί στην Ινδία και δοκίμασε τον εν λόγω ρόφημα σε υπαίθριου coffee shop.

 

Πώς παρασκευάζεται λοιπόν αυτός ο βουτυρένιος καφές; Σε μια κανάτα μπαίνει λίγος καφές και γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουν ένα ακόμη φλιτζάνι γάλα. Μετά προσθέτουν μισή συσκευασία αλατισμένου βουτύρου (125 γραμμ. δηλαδή) και μιας κουταλιάς σκόνης καφέ και ζάχαρης. Στη συνέχεια, ο καφές βράζει στον ατμό σε μια παραδοσιακή καφετιέρα που συχνά συναντάται σε ινδικούς γάμους. Σερβίρεται ζεστός σε κινέζικες πορσελάνινες κούπες και στο τέλος πασπαλίζεται με σκόνη κακάο. Το ρόφημα έχει αλμυρή, βουτυρένια αίσθηση και παρασκευάζεται στην περιοχή εδώ και μια εικοσαετία.

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amar Sirohi (@foodie_incarnate)

 

Κι ενώ ήταν πολλοί εκείνοι που φοβήθηκαν στην ιδέα ενός ροφήματος με τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε βούτυρο, άλλοι την επικρότησαν, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη καινοτομία στον κόσμο του καφέ. «Πιστέψτε με, αυτός ο καφές είναι καλύτερος, πρόκειται για έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής  bulletproof coffee», ανέφερε ένας fan του ροφήματος.