Natives: Ένα καινούργιο coffee shop concept στη Ριζούπολη

Natives: Ένα καινούργιο coffee shop concept στη Ριζούπολη

Γωνιακό, με λιτή διακόσμηση το νέο αυτό all day μαγαζί αγαπά τον ποιοτικό καφέ, φτιάχνει κοκτέιλ, βάζει φαγητό σε βαζάκια και δηλώνει 100% “ντόπιος”.

 

Το να ποντάρει κανείς σε μια «παρθένα» γειτονία και να ανοίξει ένα coffee shop είναι από μόνο του μια ριψοκίνδυνη προσπάθεια. Πόσο μάλλον όταν αυτή συνδυάζεται και με ένα διαφορετικό concept. Το Natives λοιπόν που άνοιξε πρόσφατα συνδυάζει και τα δύο. Βρίσκεται στη Ριζούπολη, κάπου μεταξύ Περισσού και Άνω Πατήσια, απέναντι από μια πλατεία που για να το βρείτε σίγουρα θα χρειαστείτε GPS, εκτός και αν είστε καλός γνώστης της περιοχής.

 

Το Natives μέσα στην απλότητα του, θα σας τραβήξει την προσοχή. Είναι γωνιακό όποτε πολύ φωτεινό. Η διακόσμηση του είναι λιτή, βασίζεται πάνω στο ξύλο και τις γήινες αποχρώσεις. Διαθέτει δύο μεγάλα τραπέζια-μπάρες. Στον πρώτο έχουν στηθεί όμορφα οι μύλοι κοπής, μια μαύρη εσπρεσομηχανή και όλα όσα χρειάζονται για την παρασκευή ενός ζεστού ή κρύου καφέ. Ενώ στο δεύτερο ετοιμάζονται τα σάντουιτς και τα ποτά που σερβίρει από το απόγευμα και μετά. Όπως καταλαβαίνετε  είναι ένα all day μαγαζί.

 

Στο κομμάτι του καφέ θα βρείτε τρεις μοναδικής προέλευσης: έναν από την Αιθιοπία, έναν από την Βραζιλία και έναν τελευταίο από την Κολομβία. Ο πρώτος αγαπά τις οξύτητες χωρίς όμως να είναι επιθετικός, θα σας προτείναμε να τον δοκιμάσετε σε κάποια κρύα παρασκευή espresso. Εκείνος από την Βραζιλία είναι πιο ισορροπημένος, πίνεται ευχάριστα και ταιριάζει πολύ με το γάλα, ενώ αυτός από την Κολομβία έχει γλυκά και σοκολατένια χαρακτηριστικά και είναι ωραίος είτε ζεστός είτε κρύος. Φυσικά και τους τρεις μπορείτε να τους προμηθευτείτε για το σπίτι από το retail όπως επίσης και κάψουλες- πλέον είναι πολύ της μόδας.

 

Στο κομμάτι του φαγητού τώρα εκτός από τα σάντουιτς που ετοιμάζουν καθημερινά – δοκιμάστε την τσιαπάτα με καπνιστό κοτόπουλο, πεκορίνο, πιπεριά Φλωρίνης και σος μουστάρδας – διαθέτουν και έτοιμα φαγητά κλεισμένα σε βαζάκια που τις συνταγές τους τις επιμελείται ο σεφ Κώστα Παπαχαραλαμπούς. Μια εύκολη, γρήγορη και πρακτική λύση που απλά θέλει μόνο ζέσταμα. Θα βρείτε λοιπόν, από χοιρινό κρασάτα με πιπεριές, σουπιές με σπανάκι μέχρι πρασόρυζο και φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο.  Υπάρχουν όμως και γλυκά: χειροποίητα μπισκότα με μήλο-κανέλα ή με espresso και καραμέλα ή με ινδοκάρυδο και φρούτα του δάσους. Ακόμα brownies, κέικ, μπάρες καθώς και cinnamons rolls.

 

Τέλος στα ξύλινα ράφια του θα βρείτε ακόμα προς πώληση κι άλλα προϊόντα όπως τα ελληνικά αφεψήματα Rhoeco, τις σοκολάτες ηθικού εμπορίου Kakau που φτιάχνονται στο Παγκράτι, τις δικές επίσης Natives, κρασιά από Έλληνες παραγωγούς και πολλά εξαρτήματα για καφέ.

 

Ερμωνασσής 5, Ριζούπολη, τηλ. 2102585757