Δοκιμάζοντας τη νέα σειρά καφέδων lungo της Nespresso

Δοκιμάζοντας τη νέα σειρά καφέδων lungo της Nespresso

Εμπνέονται από πόλεις του κόσμου όπως Τόκιο, Στοκχόλμη, Μπουένος Άιρες κτλ, βασίζονται στα αρώματα και στις γεύσεις τους και μας προτείνουν να ανακαλύψουμε τον κόσμο με ένα φλιτζάνι.

 

Η νέα σειρά lungo World Explorations της Nespresso περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κάψουλες. Στην ουσία είναι οι τέσσερις που διέθετε στο πορτοφόλιο της η εταιρία με την προσθήκη δύο νέων. Το καινούργιο επίσης είναι η αλλαγή των ονομάτων τους, που πλέον είναι εμπνευσμένα από γνωστές πόλεις του κόσμου. Έτσι το Κέιπ Τάουν, το Τόκιο, η Στοκχόλμη, η Βιέννη, η Σαγκάη και το Μπουένος Άιρες έχουν δανείσει τα ονόματα τους στις κάψουλες. Η σειρά περιλαμβάνει έντονους, ισορροπημένους καθώς και ήπιους καφέδες που μπορείτε να τους απολαύσετε με γάλα φτιάχνοντας ένα ωραίο cappuccino και με ή χωρίς ζάχαρη – ναι μερικοί θέλουν την προσθήκη μιας γλυκαντικής ουσίας για να αναδείξουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά τους. Εμείς, στο Coffeemag.gr τους δοκιμάσαμε σε lungo φυσικά (110ml ρόφημα στο φλιτζάνι) και παρακάτω θα βρείτε τα συμπεράσματα μας.

 

Ξεκινάμε με τις δύο νέες προσθήκες το Μπουένος Άιρες και τη Σαγκάη. Ο πρώτος αποτελείται από μια μείξη κόκκων Arabica από την Κολομβία και Robusta από την Ουγκάντα. Η ένταση του είναι 4, έχει πλούσια κρέμα και γλυκά χαρακτηριστικά με έντονη την παρουσία των δημητριακών και περισσότερο του καλαμποκιού. Μόνος τους ίσως να σας φανεί κάπως αδύναμος, όμως είναι ωραία βάση για cappuccino μιας και κάνει ωραίο πάντρεμα με το γάλα. Σ’ αυτόν θα σας προτείναμε να του προσθέτατε και λίγη ζάχαρη. Ο δεύτερο καινούργιος, Σαγκάη, είναι ένα blend με κόκκους Arabica από την Ινδονησία, την Κένυα και την Κίνα (είναι η ανερχόμενη δύναμη στην παραγωγή του καφέ). Είναι ελαφριά καβουρδισμένος, έχει μέτρια οξύτητα, φρουτώδη χαρακτηριστικά και η ένταση του είναι 5. Θα σας προτείναμε να τον δοκιμάσετε σκέτο, χωρίς γάλα και ζάχαρη, μετά το μεσημεριανό σας ή το απόγευμα παρέα με ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ ή μια δροσερή τάρτα σοκολάτας.

 

Ο επόμενος της σειρά φέρει το όνομα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Τόκιο (είναι ο παλιός Vivalto). Αποτελείται από έναν συνδυασμό κόκκων Arabica από Αιθιοπία και Μεξικό πράγμα που σημαίνει ότι έχει έντονο αρώματα λουλουδιών (γιασεμιού κυρίως), γεμάτο σώμα και ήπια οξύτητα. Είναι μέτρια καβουρδισμένος και η ένταση του είναι 6. Αυτόν εκχειλίστε τον λίγο παραπάνω ώστε να πάρετε τελικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι γύρω στα 150ml γιατί έτσι θα σας δώσει όλα του τα αρώματα. Συνοδεύτε τον με μπισκότα βουτύρου ή βρώμης. Ίδιας έντασης, δηλαδή 6, είναι και ο Βιέννη (Linizio ήταν η προηγούμενη ονομασία του). Ο συγκεκριμένος περιέχει κόκκους Arabica από Βραζιλία και Κολομβία. Έχει σοκολατένιο χαρακτήρα, ισορροπημένες οξύτητες και μέτριο σώμα. Παίζει ωραία με το γάλα και δίνει ένα νόστιμο και απολαυστικό cappuccino. Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτόν το πρωινό σας, όπως κάνουν οι Ιταλοί (με cappuccino) ή να τον απολαύσετε το απόγευμα μαζί με ένα κομμάτι μηλόπιτα, για παράδειγμα.

 

Συνεχίζουμε με τον γνωστό μας Fortissio που πλέον λέγεται Στοκχόλμη. Στην κάψουλα κλείνονται κόκκοι από την ποικιλία Monsooned Malabar από την Ινδία και Arabica από την Κολομβία. Είναι έντονα καβουρδισμένος (η ένταση του είναι 8), έχει γεμάτο σώμα, έντονες πικράδες, κυρίως στην επίγευση και νότες από λουλούδια. Ιδανικός για πρωινό ξεκίνημα και με cinnamon rolls. Για τον τέλος αφήσαμε τον πιο δυνατό σε ένταση καφέ της σειρά (10) που είναι ο Κέιπ Τάουν (Envivo). Αποτελείται από μια μείξη κόκκων Arabica και Robusta από την Ινδία. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δικαιολογεί το γεμάτο σώματου, τα ξυλώδες άρωμα αλλά και την έντονη πικράδα. Αν θέλετε να τον «ηρεμήσετε» μπορείτε να του προσθέσετε γάλα και λίγη ζάχαρη. Ξεκινήστε μαζί του δυνατά την μέρα σας ή γευτείτε τον μετά το μεσημεριανό σας γεύμα, σκέτο.