Φίλτρο καφέ Vs Covid-19: 1-0!

Φίλτρο καφέ Vs Covid-19: 1-0!

Μία ιδιότητα του φίλτρου καφέ που ελάχιστοι γνώριζαν

 

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας που διεξήγαγε το Virginia Tech University σχετικά με τις ιδιότητες του φίλτρου καφέ. Όπως διαπιστώθηκε, το φίλτρο όχι μόνο εμποδίζει τα έλαια του καφέ να φτάσουν στην κούπα κατά τη διάρκεια της παρασκευής, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσει την εξάπλωση του κορονοϊού!

 

Οι ερευνητές εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του χάρτινου φίλτρου καφέ στο “μπλοκάρισμα” σωματιδίων που έχουν το ίδιο μέγεθος με εκείνα της COVID-19. Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν τη μετάδοση σωματιδίων όταν χρησιμοποιούν ένα, δύο και τρία φίλτρα. Διαπίστωσαν ότι ενώ ένα και δύο φίλτρα δεν έκαναν… δουλειά, η χρήση τριών φίλτρων είχε ευεργετικό αποτέλεσμα. Όπως εξηγείται από τον Δρ Richard Corsi, του Κρατικού Πανεπιστημίου του Πόρτλαντ, ειδικού στην εξέταση της ποιότητας του αέρα:

 

Εάν βάλετε τρία φίλτρα καφέ σε στρώσεις το ένα πάνω στο άλλο, η προστασία από σωματίδια μεγέθους της covid-19 είναι μεγάλη καθώς αφαιρείται έως και το 70% αυτών.

 

Ο Δρ. Corsi σημειώνει ότι, ενώ είναι αποτελεσματική, η μέθοδος αυτή έχει μειονεκτήματα και κόστος: μια αυτοσχέδια μάσκα με τρία φίλτρα καθιστά δύσκολη την αναπνοή. Εμποδίζει επίσης τη ροή οξυγόνου.

 

Στο άρθρο στο οποίο παρουσιάζεται η έρευνα δεν αναφέρθηκε ακριβώς τι είδους φίλτρα καφέ χρησιμοποιήθηκαν και για τον λόγο αυτό, υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουμε λάθος επιλογή.

 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, πως με τα νεότερα, πιο ισχυρά στελέχη της COVID-19 είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, (ακόμη και διπλής). Και αν δεν είστε έτοιμοι να αποχαιρετήσετε τη συλλογή των υφασμάτινων μασκών που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο καφέ από κάτω.

 

Πάνω από όλα φροντίστε την υγεία σας και τη υγεία των ανθρώπων που αγαπάτε, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής και… τηρώντας τις αποστάσεις, μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια που βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Μια πρωτοβουλία-δώρο ζωής: Mάσκες από σάκους καφέ για τα παιδιά της Ονδούρας