Αντιμετωπίστε τον σπασμό των βλεφάρων με καφέ!

Αντιμετωπίστε τον σπασμό των βλεφάρων με καφέ!

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ είναι πολλές. Βάσει μελετών, δρα ως ασπίδα κατά πλήθος ασθενειών όπως ο διαβήτης και η νόσος Πάρκσινσον. Τώρα μια νέα μελέτη δείχνει ότι το αγαπημένο ρόφημα δρα προστατευτικά και κατά του σπασμού των βλεφάρων, όπως αποκαλύπτουν Ιταλοί ερευνητές.

 

Η εν λόγω ασθένεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμη και τύφλωση. Μία ή δύο κούπες καφέ την ημέρα φαίνεται να μειώνουν το ρίσκο της όλης κατάστασης.

Ο καθηγητής Giovanni Defazio και συνεργάτες του από το Τμήμα Νευρολογικών και Ψυχιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου στο Μπάρι της Ιταλίας δήλωσαν ότι, όπως παρατήρησαν, η επίδραση στην πάθηση ήταν ανάλογη με την ποσότητα του καφέ που έπινε ο εκάστοτε ασθενής που συμμετείχε στην σχετική έρευνα, καθώς και με την ηλικία του.

 

«Τα ευρήματα μας ανέγειραν αμφιβολίες σχετικά με τη σύνδεση του καπνίσματος και του σπασμού των βλεφάρων, αλλά ανεπιφύλακτα προτείνουμε τον καφέ ως ένα προστατευτικό παράγοντα κατά της πάθησης», τόνισε ο καθηγητής.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουσία της καφεΐνης είναι δυνατό να μπλοκάρει τους αισθητήρες στον εγκέφαλο που συνδέονται με τον σπασμό των βλεφάρων. «Αν και η πάθηση είναι σπάνια μπορεί να ερευνηθεί εκτενέστερα. Τα ευρήματα είναι ενδιαφέροντα και θα βοηθούσαν στη δημιουργία θεραπειών ή προληπτικών μέτρων κατά της ασθένειας», δήλωσε ο Kailash Bhatia, καθηγητής Κλινικής Νευρολογίας στο UCL στο Λονδίνο.