Αριστουργήματα φτιαγμένα από καφέ! (video)

Αριστουργήματα φτιαγμένα από καφέ! (video)

Είναι το αγαπημένο μας ρόφημα, μας συντροφεύει στο πρωινό μας όμως έχει πολλές ακόμη ιδιότητες και… χρήσεις.

 

Ο καφές μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη για τη δημιουργία πραγματικών έργων τέχνης που κεντρίζουν το ενδιαφέρον όσων αγαπούν την ζωγραφική.

 

Με τη δική του, ξεχωριστή ματιά ένας καλλιτέχνης από τη Νιγηρία δημιουργεί αριστουργήματα, συνδυάζοντας την αγάπη του για τον καφέ και το δημιουργικό του ταλέντο στη ζωγραφική. Τα έργα του Ekene Ngige πωλούνται για περισσότερα από 200 ευρώ. Όμως το πιο παράξενο είναι ότι όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο συμβάν!

 

“Όλα ξεκίνησαν σε ένα σύντομο meeting στη δουλειά”, εξιστορεί. “Έπινα έναν latte όταν ξαφνικά με μια απότομη κίνηση έπεσε πάνω στο σημειωματάριό μου. Το χρώμα του πάνω στο χαρτί ηταν πραγματικά υπέροχο. Η υφή έμοιαζε μοναδική και εκείνη την ώρα σκέφτηκα ΄να ένας τρόπος να δημιουργήσεις ένα έργο τέχνης!”, συνεχίζει.

 

“Φτιαγμένη με αγάπή στο στούντιο του στο Λάγος, η τέχνη του Ekene καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Η φτώχεια, η τρομοκρατία, τα κορίτσια που επηρεάστηκαν από την Boko Haram τίθενται στο επίκεντρο των έργων του.

 

Έχοντας σπουδάσει σε σχολή Καλών Τεχνών, ο 35χρονος Ekene χρησιμοποιεί πλεόν τον καφέ του, είτε στιγμιαίο είτε οποιονδήμοτε άλλο παρασκευασμένο για να αναδείξει διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

 

Και αν μπείτε στον πειρασμό να κάνετε κάτι τέτοιο στο σπίτι, μην ντραπείτε. Αρπάξτε τον καφέ σας και εκφραστείτε!