Μια πρωτοβουλία-δώρο ζωής: Mάσκες από σάκους καφέ για τα παιδιά της Ονδούρας

Μια πρωτοβουλία-δώρο ζωής: Mάσκες από σάκους καφέ για τα παιδιά της Ονδούρας

Μπορεί ο καφές να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ή έστω στον περιορισμό της; Η απάντηση είναι θετική, και μάλιστα κάτι τέτοιο είναι εφικτό με πολλούς τρόπους. Πέραν των δωρεών στις οποίες έχει προβεί ο κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο και τις κοινωνικές του δράσεις, η ευρηματικότητα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς είναι αστείρευτη, το ίδιο και η προσφορά.

 

Η Tectonic Coffee στις ΗΠΑ που αγοράζει αποκλειστικά καφέ από την Ονδούρα και τους παραγωγούς της Marysabel Caballero και Moises Herrera βρήκε έναν ακόμη τρόπο να συνδράμει τη χώρα αυτή, που μαστίζεται από τη φτώχεια, προσφέροντας μάσκες φτιαγμένες από συσκευασίες καφέ από λινάτσα, που θα δοθούν σε μαθητές.

Η Tectonic έχοντας διαπιστώσει ότι οι μαθητές στα σχολεία δεν φορούσαν μάσκες, αποφάσισε με δική της πρωτοβουλία να κατασκευάσει σε πρώτη φάση 1000 μάσκες με πρώτη ύλη τους σάκους καφέ από λινάτσα. 

 

“Ένα από τα μέλη του προσωπικού μας, ο Ντάνι Καστέρλον, ήρθε με ενθουσιασμό στη δουλειά ένα πρωί κρατώντας μερικά δείγματα μασκών προσώπου κατασκευασμένων από λινάτσα με την οποία κατασκευάζονται οι σάκοι του καφέ.  Σκεφτήκαμε ότι επρόκειτο για μια φανταστική ιδέα, να κατασκευάσουμε κι άλλες με τον ίδιο τρόπο” ανέφερε ο Deaton Pigot, ιδρυτής της Tectonic Coffee .

 

Για τη δημιουργία τέτοιου είδους μασκών χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες μέθοδοι έτσι ώστε να μπορούν να τις φορούν ακόμη και μικρά παιδιά. Η λινάτσα κόβεται σε κομμάτια, “ευθυγραμμίζεται” με ένα μαλακό, ανθεκτικό βαμβάκι, ενώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ανακυκλωμένα υλικά.

 

Στόχος είναι να πωληθούν στις ΗΠΑ 1000 μάσκες που κοστίζουν 10 δολάρια έκαστη και να δοθούν ως δωρεά άλλες 1.000 σε σχολείο στην Ονδούρα.