Μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία στην καφεστίαση με 3 απλά βήματα

Μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία στην καφεστίαση με 3 απλά βήματα

Mε το πέρασμα των χρόνων η τηλεργασία ως μια νέα εναλλακτική μορφή εργασίας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ερευνών από το 2005 έως σήμερα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με τηλεργασία έχουν αυξηθεί κατά 140%!

Τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις καφεστίασης; Πρόκειται για μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία καθώς οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να δημιουργήσουν τους κατάλληλους χώρους με απλές κινήσεις και να τους  “προμοτάρουν” στη συνέχεια ως τα ιδανικά μέρη για εργασία.

 

Διαβάστε παρακάτω τα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσετε κι εσείς έναν τέτοιο χώρο.

 

Βασικές ανέσεις

 

Οι πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι εκείνες που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους. Καφετέριες στις ΗΠΑ, παρέχουν δωρεάν ίντερνετ σε περιοχές που έχουν προβλήματα με τη σύνδεση, πρόσβαση σε έγχρωμους εκτυπωτές, ακόμη και kid-friendly χώρους για τους εργαζόμενους γονείς. Πέραν όλων αυτών, φροντίζουν να παρέχουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, φιλική για εργασία, με πολλές επιλογές θέσεων, έτσι ώστε ο πελάτης να έχει μια ευρεία γκάμα επιλογών. Το πρωινό και τα snacks, συμπληρώνουν το “παζλ” ενός ευχάριστου καφέ-χώρου εργασίας.

 

Κοινά τραπέζια

 

Βέλγοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι βλέποντας κάποιον να εργάζεται σκληρά, θέλουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Τα κοινόχρηστα τραπέζια είναι ένας έμμεσος τρόπος λοιπόν να γίνουμε πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, ενώ μας βοηθούν να συνδεθούμε και με τους υπόλοιπους επαγγελματίες που κάθονται κοντά μας. Υπάρχουν πολλά καταστήματα που προσφέρουν αυτή την ευκαιρία στους freelancers και σε όσους γενικά αγαπούν να εργάζονται εκτός γραφείου.  Γιατί όχι και το δικό σας;

 

“Loyalty points” και προνόμια

Ακολουθήστε το παράδειγμα μεγάλων αλυσίδων που επιβραβεύουν τους τακτικούς πελάτες τους. Δώστε κίνητρα στους πελάτες, παρέχοντας τους για παράδειγμα έναν δωρεάν καφέ ή ένα γλυκό εάν επισκεφθούν Χ φορές το κατάστημά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τους πελάτες οι οποίοι θα επιστρέφουν συνεχώς στο κατάστημά σας.  Πιστέψτε μας, δεν χρειάζεται να είστε μια μεγάλη αλυσίδα για να προσφέρετε κάτι τέτοιο. 

 

Η μετατροπή της καφετέριάς σας σε ένα ιδανικό εργασιακό χώρο μπορεί να γίνει εφικτή χωρίς πολλά έξοδα. Έχετε στο νου σας πάντα πως εάν δώσετε στους πελάτες αυτό που χρειάζονται περισσότερο, εκείνοι θα συνεχίσουν να επιλέγουν το δικό σας κατάστημα – είναι μια κατάσταση win-win!