Brio: Σαν να λέμε μπριός

Brio: Σαν να λέμε μπριός

Ένα μικρός παράδεισος του βουτυράτου, αμαρτωλού ψωμιού των Γάλλων, που συνδυάζεται άψογα με ένα καφέ από την Βραζιλία.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Τρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μπριός. Είναι τόσο λαχταριστά, αφράτα και τρομερά νόστιμα. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία όλο και περισσότεροι ασχολούνται μαζί τους, όμως λίγοι είναι εκείνοι που τα πετυχαίνουν. Ένας από αυτούς είναι ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Metayer, που μαζί με τον αδερφό του Sebastien άνοιξε πριν από ένα χρόνο περίπου, έναν χώρο που μοσχοβολάει βούτυρο και λέγεται Brio -κάτι από το γαλλικό μπριός και το ιταλικό, που χρησιμοποιούμε και στα ελληνικά, μπρίο.

 

Το Brio βρίσκεται σ’ έναν ανηφορικό δρόμο, στην οδό Σολωμού, κοντά στον Φάρο του Νέου Ψυχικού. Το πρώτο πράγμα, έκτος από την μυρωδιά, που θα σας τραβήξει, είναι η βιτρίνα του. Στολίζεται καθημερινά με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που βγαίνουν από το εργαστήριο – βρίσκεται στο βάθος του χώρου. Θα μου επιτρέψετε αυτή την φορά τα αλμύρα να τα αφήσω στην άκρη – αν και το σάντουιτς με προσούτο, πιπεριά Φλωρίνης και πέστο βασιλικού είναι φοβερά νόστιμο – και να σας μιλήσω για τα γλυκά: στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, αφράτα cinnamon rolls, λαχταριστά τσουρέκια, αλλά και ένα εθιστικό briossant– μια μίξη μπριός και κρουασάν – που όμοιο του δεν υπάρχει. Φυσικά έχει και άλλα, αλλά ας μην γίνομαι προκλητικός.

 

Και όλα αυτά τα μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα επίσης ενδιαφέρον φλιτζάνι espresso ή cappuccino. Συνεργάζονται με τον Γιώργο Λούκα και την Wisecup και προσφέρουν έναν καφέ από την Βραζιλία. Έχει έντονο χαρακτήρα, αρώματα βανίλιας, μούρων και σοκολάτας και μακριά, έντονη επίγευση. Με λίγα λόγια είναι ένας καφές που ταιριάζει άψογα με τα γλυκά.

 

Αν βρεθείτε στη γειτονία, κάντε μια στάση και οπωσδήποτε να πάρτε briossant και για το σπίτι. Θα με θυμηθείτε.

 

Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό, τηλ. 2106728128