Copper Street Bar: Μια εναλλακτική καντίνα

Copper Street Bar: Μια εναλλακτική καντίνα

Γωνιακή, ντυμένη με χαλκό, η εν λόγω καντίνα στο Αιγάλεω ξέρει να σερβίρει ποιοτικό καφέ, περιποιημένα aperitivi και κλασικά κοκτέιλ.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Λίγο πριν την διασταύρωση της Θηβών με την Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα ανόδου από τον Πειραιά, υπάρχει ένα άτυπο πάρκο. Μικρό, με λίγο γκαζόν και ζαρτινιέρες γεμάτες φυτά. Σ’ αυτό το κομμάτι είναι πεζοδρομημένη και η οδός Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί λοιπόν, σε μια γωνία θα δείτε μια καντίνα επενδυμένη με χαλκό στην οποία στεγάζεται το χαριτωμένο Copper Street Bar. Μια καντίνα που αγαπά τον ποιοτικό καφέ, τα aperitivi και τα κλασικά κοκτέιλ.

 

Το Copper βγάζει τραπεζάκια και μερικά ψηλά κόκκινα βαρέλια μπροστά στον πεζόδρομο, χωρίς όμως να ενοχλεί τους περαστικούς. Έχει όμως και την παρακείμενη, alternative αυλή που είναι μια ομορφιά (το χειμώνα την σκεπάζουν και την θερμαίνουν με τα γνωστά σε όλους «μανιτάρια»). Ο καφές που σερβίρει είναι από το The Underdog, στο Θησείο, οπότε η ποιότητα του είναι εξασφαλισμένη. Για ροή διαθέτουν έναν από την Βραζιλία. Είναι αρκετά ισορροπημένος, πολύ κοντά στις συνήθειες των περισσοτέρων, και ταιριάζει παρά πολύ και με το γάλα. Τον δοκίμασα σε freddo espresso και βρήκα πολύ ενδιαφέρον το γλυκό, σοκολατένιο προφίλ του. Εκτός από αυτόν, φιλοξενούν και δύο ακόμα καφέδες που όμως αλλάζουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους. Αυτές τις μέρες λοιπόν θα βρείτε έναν από την Αιθιοπία και έναν από την Κολομβία. Ο πρώτος έχει μέτριες οξύτητες, είναι αρκετά γλυκός, με έντονο άρωμα από γιασεμί και πολλές νότες από τροπικά φρούτα και φράουλα. Τον συγκεκριμένο σας προτείνω να τον δοκιμάσετε τόσο σε ζεστή όσο και σε κρύα παρασκευή espresso και να αποφύγετε να του βάλετε γάλα. Από την άλλη ο καφές που έρχεται από την Κολομβία είναι πιο καραμελένιος, με περισσότερες οξύτητες που όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ενοχλητικές. Στην επίγευση ίσως να πιάσετε κάποιες νότες από δαμάσκηνο ή ροδάκινο – προτιμήστε τον κυρίως κρύο.

 

Όμως το Copper σερβίρει και αλκοόλ. Από το απόγευμα και μετά το σκηνικό αλλάζει και μοιάζει με street party, καθιστό όμως πλέον –τηρούνται βλέπετε όλες οι απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια. Την θέση του καφέ, λοιπόν, παίρνουν τα aperitivi και τα κλασικά κοκτέιλ ενώ η μουσική ανεβάζει λίγο ένταση.

 

Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ. 2105914617