Μέντα: Το αρχοντικό του Σικελιανού είναι πλέον ένα εναλλακτικό cozy καφέ

Μέντα: Το αρχοντικό του Σικελιανού είναι πλέον ένα εναλλακτικό cozy καφέ

Είναι από τα καφέ εκείνα που σε κάνουν να ξεχνάς ότι ζεις σε μια πολύβουη πόλη. Η Μέντα βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο κρυμμένο μέσα σε μια καταπράσινη αυλή, γεμάτη λουλούδια.

 

Η τοποθεσία της, στο στενό της οδού Αγ. Θεοδώρων στην Κηφισιά αποτέλεσε το ιδανικό μέρος για τον μεγάλο Έλληνα ποιητή Άγγελο Σικελιανό, που είχε επιλέξει το συγκεκριμένο κτήριο όπου στεγάζεται η Μέντα ως την ιδανική εξοχική του κατοικία. Πλέον το παλαιό αρχοντικό έχει μεταμορφωθεί, σε μια μοναδικής αισθητικής καφετέρια που παραπέμπει σε μια παλαιά εποχή αλλά με μια πιο σύγχρονη “ματιά”.

Η εσωτερική του διακόσμηση είναι μίνιμαλ, ωστόσο διατηρεί μια αριστοκρατική πινελιά. Οι πίνακες που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο όπως και οι ξύλινες καρέκλες δημιουργούν μια ευχάριστη και οικεία ατμόσφαιρα, ιδανική για χαλάρωση, ακόμη και για εργασία καθώς επικρατεί ως επί το πλείστον αρκετή ησυχία. Στους εξωτερικούς χώρους το χρώμα της μέντας επικρατεί, εξού και η ονομασία!

 

Σε αυτό λοιπόν το υπέροχο νεοκλασικό, μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις, με το άρωμα το φρεσκοαλεσμένου καφέ να κατακλύζει τον χώρο. Αυτό που ξεχωρίσαμε είναι τα φρέσκα, χειροποίητα γλυκά που φτιάχνονται καθημερινά. Ο κλασικός και αγαπημένος κορμός, τα pancakes ή το μοναδικό lemon cheesecake είναι μερικές από τις επιλογές που θα σας λέγαμε ότι πρέπει να δοκιμάσετε και θα σας κάνουν να επισκεφθείτε ξανά την Μέντα στα βόρεια προάστια.

Το κατάστημα παραμένει ανοικτό έως το βράδυ, για ξεχωριστές coktail βραδιές στο outdoor bar του, με βάση το ωράριο που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας. 

 

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ. 21 0808 0193