The Lobby Boy: Ένα coffee shop στα δυτικά που προκαλεί ευχάριστο θόρυβο

The Lobby Boy: Ένα coffee shop στα δυτικά που προκαλεί ευχάριστο θόρυβο

Βρίσκεται πάνω στον πιο κεντρικό δρόμο των δυτικών προαστίων, στη Θηβών, αγαπά τον ποιοτικό καφέ και το όνομα του είναι δανεισμένο από την ταινία “The Grand Budapest Hotel”.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα, πριν από τρία χρόνια, όταν δηλαδή είχε ανοίξει, είχα τις επιφυλάξεις μου. To μέρος όπου βρισκόταν δεν ήταν κοντά σε κάποια από τις λεγόμενες «πιάτσες» των δυτικών προαστίων. Βέβαια, έπαιζαν με όπλο τον ποιοτικό καφέ και το πάθος τους για τον πράσινο κόκκο. Έτσι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα άρχισαν να κάνουν θόρυβο και να κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς.

 

Το The Lobby Boy, λοιπόν, βρίσκεται πάνω στην Θηβών, σε μια γωνία. Η σάλα του, με την όμορφη ξύλινη κατασκευή στην οροφή, μπορεί να είναι ευρύχωρη, δεν έχει όμως τραπέζια – αυτά τα βγάζουν έξω στο μεγάλο πεζοδρόμιο που διαθέτουν. Για να καθίσετε μέσα θα πρέπει να βολευτείτε στους ξύλινους πάγκους που είναι στημένοι περιφερικά στις τζαμαρίες. Η μπάρα του είναι στολισμένοι με μικρές βιτρίνες γεμάτες από κρύα sandwich, μπάρες, γλυκά και διάφορες σφολιάτες. Πίσω τους, όλα τα «παιχνίδια» του καφέ με τους μύλους και την εσπρεσομηχανή σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Ο καφές που διαθέτουν είναι από την ελληνική εταιρία Οfellia Coffees. Αυτοί την περίοδο φιλοξενούν τρεις: έναν από την Αιθιοπία, έναν από την Βραζιλία και έναν ακόμα από την Κόστα Ρίκα. Δοκίμασα πρώτα τον εκείνον από την Βραζιλία σε espresso. Είχε μέτρια οξύτητα, ελαφρύ σώμα αρώματα ξηρών καρπών και ένα ωραίο bitter (σοκολάτας) τελείωμα. Ο συγκεκριμένος ταιριάζει πολύ και με το γάλα και δίνει ευκολόπιοτα φλιτζάνια cappuccino. Αντίθετα, ο καφές από την Αιθιοπία που ακολούθησε, ήταν πιο φρουτώδες (πολλά κόκκινα φρούτα) με νότες από λεμονί και περγαμόντο. Είχε πιο στιβαρό σώμα και επίσης πιο πολλές οξύτητες που έμεναν για πολλή ώρα στο στόμα. Τέλος, ο καφές από την Κόστα Ρίκα είναι πλούσιος σε αρώματα φρούτων με κυρίαρχα την φράουλα και τα passion fruit. Οι ευχάριστες νότες σοκολάτας και τριαντάφυλλο που το συμπληρώνουν δίνουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον στο φλιτζάνι. Βέβαια τον εν λόγω καφέ θα σας πρότεινα να τον δοκιμάσετε μόνο σε espresso (ζεστό ή κρύο) ή και σε φίλτρου. Στην τελευταία δε παρασκευή, δίνει ένα ακόμα πιο αρωματικό και δελεαστικό φλιτζάνι.

 

Στο The Lobby boy να πάτε, ακόμα και αν δεν είστε της περιοχής. Αξίζει να βρεθείτε στο περιβάλλον του και να δοκιμάσετε τους καφέδες τους αλλά τα αλμυρά και γλυκά καλούδια που έχει.

 

Θηβών 474, Ίλιον, τηλ. 2102696469