Kick: όταν ο ποιοτικός καφές συνδυάζεται με την μόδα

Kick: όταν ο ποιοτικός καφές συνδυάζεται με την μόδα

Το ολόφρεσκο αυτό καφέ είναι ένας χαλαρός, άνετος χώρος που βάζει την δική του fashionable πινελιά στην Κυψέλη

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Η Κυψέλη και κυρίως η Φωκίωνος Νέγρη είναι συνδεδεμένη με τις πρώτες μου εφηβικές εξόδους. Στις πολυάριθμες, εντυπωσιακές – για εκείνη την εποχή – καφετέριες του πεζόδρομου έκανα τις πρώτες μου κοπάνες από το σχολείο, ξεκίνησα να πίνω καφέ (ξέρετε, φραπέ γλυκό με μπόλικο γάλα) και άραζα με τις ώρες χαζεύοντας τον κόσμο που πηγαινοερχόταν. Οι καιροί όμως άλλαξαν και η αίγλη της περιοχής χάθηκε. Τα μαγαζιά στην Φωκίωνος άρχισαν να κλείνουν και ο πράσινος πεζόδρομος γινόταν όλο και λιγότερο φωτεινός και πολυσύχναστος. Για να φτάσουμε στο σήμερα, που όπως φαίνεται σιγά σιγά κάτι πάει να γίνει και η γειτονία αυτή του κέντρου κερδίζει και πάλι την χαμένη της δόξα.

 

Δεν είναι μόνο η προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της Δημοτικής Αγοράς αλλά και τα καινούργια μαγαζιά που ξετρυπώνουν στους μικρούς κάθετους ή παράλληλους δρόμους της Φωκίωνος. Για ένα τέτοιο θα σας μιλήσω, που άνοιξε στα μέσα του καλοκαιριού και λέγεται Kick. Είναι ένα γωνιακό, φωτεινό, άνετο μαγαζί πάνω στην οδό Σποράδων, με ξύλινους πάγκους, απλά τραπέζια και μια γωνιακή μπάρα στο βάθος. Ακριβώς απέναντι της, υπήρχε ένα ξεχωριστό σημείο –περιτριγυρισμένο από τζαμαρίες σαν κλουβί – με πολλά πολύχρωμα, κρεμασμένα T-Shirts και διάφορα αξεσουάρ. Είναι το fashion shop του.

 

Το μίνιμαλ Kick, λοιπόν, είναι ένας πολυχώρος που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Κωνστανταρίδη και την μητέρα του Λένα. Ο πρώτος είναι υπεύθυνος για τον καφέ ενώ η δεύτερη για το fashion κομμάτι του. Μαθαίνω δε, ότι έχουν δημιουργήσει και δικό τους brand, το Indiego Clothing, με καθαρά urban στιλ και ύφος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Χαζεύω για λίγο όλα εκείνα που έχουν στα προσεγμένα ράφια και η αλήθεια είναι βρίσκω πολλά τα οποία θα ήθελα να αγοράσω.

Το μίνιμαλ Kick. λοιπόν, είναι ένας πολυχώρος που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Κωνστανταρίδη και την μητέρα του Λένα.

Στο κομμάτι του καφέ, συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία Area 51. Ο Γιάννης παίζει με μια ισορροπημένη Βραζιλία και έναν ακόμα μοναδικής προέλευσης από την Κολομβία. Ζητάω να δοκιμάσω τον πρώτο σε espresso. Πρόκειται για έναν στρογγυλό καφέ με σοκολατένιο χαρακτήρα. «Είναι ο καφές ροής» μου αναφέρει «μια ασφαλής επιλογή που ταιριάζει σε όλους. Δεν είναι δύσκολος, αλλά ευχάριστος» συμπληρώνει. Περνάω σε εκείνον από την Κολομβία και τον ζητάω σε freddo espresso. Είναι λίγο πιο περίπλοκος, όχι όμως «τρομακτικός». Διακρίνω μια ευχάριστη οξύτητα και ένα φρουτώδες προφίλ που μου αρέσει. «Έχουμε και cold brew» μου λέει, «φτιάχνω έναν από την Παπούα Νέα Γουινέα», και μου δίνει να δοκιμάσω. Είναι ευκολόπιοτος, ευχάριστος, αρκετά γλυκός και με ωραίο τελείωμα.

 

Στο Kick θα βρείτε επίσης και γλυκά: american cookies από τον Cookie Dude (Δημήτρη Βάτη) και vegan γλυκά από την Eri Bakes Vegan. Δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω κάτι. Τα μπισκότα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο είναι εξαιρετικά. Εξίσου νόστιμα είναι και τα brownies με καρύδα που ταίριαξαν πολύ με τον cold brew. Σύντομα, μου είπαν, προς τα τέλη του μήνα, θα ξεκινήσει σιγά σιγά και το brunch του. Και μόλις γίνει αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα το επισκεφτώ ξανά και θα μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου. Προς το παρόν, αν βρεθείτε προς τα εκεί, στην ωραία αστική Κυψέλη, κάντε μια στάση για ένα καφέ και μπισκότο. Θα με θυμηθείτε.

 

Σποράδων 26, Κυψέλη, τηλ. 2111190369