Βόλτα στο χαλαρό Dope Roasting Co

Βόλτα στο χαλαρό Dope Roasting Co

Ένα ήρεμο, φωτεινό coffee shop του κέντρου που θα μπορούσε να είναι το γραφείο σας

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Λατρεύω να κάθομαι σε κάποιο χαλαρό coffee shop με το βιβλίο μου και να απολαμβάνω ένα φλιτζάνι espresso ή μια κούπα καφέ φίλτρου. Η αλήθεια είναι ότι το κάνω συχνά. Πολλές φορές αντικαθιστώ το βιβλίο με το laptop και δουλεύω απολαμβάνοντας. Άλλωστε στο εξωτερικό το να δουλεύεις από μια ήρεμη και χαλαρή καφετέρια είναι μια συνήθεια χρόνων και τώρα πάει να γίνει και εδώ (βοηθάει πλέον και η τηλεργασία). Ένα τέτοιο περιβάλλον είναι και το φωτεινό πατάρι του Dope στο κέντρο της Αθήνας, στην γωνία της οδού Βύσσης που βλέπει στην Αθήνας. Εκεί ανάμεσα σε φοιτητές που διαβάζουν για την εξεταστική τους προσηλωμένοι στις σημειώσεις τους, δύο τρεις άλλους με laptop και ακουστικά και μια παρέα από καλοντυμένους κύριους που έχουν χαλαρώσει τις γραβάτες τους, βρέθηκα και εγώ να χαζεύω τον «ήσυχο» πανικό που επικρατούσε στο ισόγειο πίνοντας ένα espresso και τρώγοντας ένα κανελέ.

 

Το Dope είναι ένα σχετικά πρόσφατο coffee shop της πόλης που άνοιξε πέρυσι στα τέλη του καλοκαιριού. Φιλοξενείται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές περίπου του 19 αιώνα. Αφού έγιναν τα απαραίτητα μερεμέτια, άλλαξε όψη και έγινε ένα όμορφο, φωτεινό, καφέ που θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Η μπάρα του μεγάλη, ψηλή και επιβλητική γεμίζει από αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του: ποικιλία από αλμυρά bagels και brioche και γλυκά που μυρίζουν βούτυρο (για αυτά συνεργάστηκαν με τον αρτοποιό Kamel Saci). Θα σας προτείνω να δοκιμάσετε τόσο το φοβερό κανελέ, όσο και το brioche σοκολάτας καθώς και τα roll κανέλας.

Το Dope είναι ένα σχετικά πρόσφατο coffee shop της πόλης που άνοιξε πέρυσι στα τέλη του καλοκαιριού. Φιλοξενείται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές περίπου του 19 αιώνα.

Τον καφέ, τον καβουρδίζουν μόνοι τους. Έχουν φτιάξει ένα ειδικό χώρο στο πίσω μέρος της σάλας. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο Αντώνης Τζαρουγκιάν που παίζει «συντηρητικά» χωρίς να θέλει να ταράξει στις γευστικές μας συνήθειες. Φτιάχνει λοιπόν ένα blend χρησιμοποιώντας καφέδες από την Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Βραζιλία και την Αιθιοπία που έχει γλυκό, ισορροπημένο προφίλ και συνδυάζεται άψογα και με το γάλα. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή ενός καφέ μοναδικής προέλευσης που αλλάζει ανάλογα με την διαθεσιμότητα του. Αυτές τις μέρες θα βρείτε τρεις διαφορετικούς: από την Αιθιοπία, την Ονδούρα και την Γουατεμάλα. Εγώ δοκίμασα σε freddo espresso εκείνον από την Αιθιοπία με το φρουτώδης χαρακτήρα, την ήπια οξύτητα, τις νότες από τα κόκκινα φρούτα και το άρωμα του περγαμόντο.

 

Όλους του καφέδες του Dope μπορείτε να τους βρείτε στο retail του και να τους πάρετε για το σπίτι, καθώς και τις καινούργιες κάψουλες που έχουν βγάλει. Πέντε στον αριθμό: 2 blend και 3 μοναδικής προέλευσης. Τέλος, έμαθα ότι σύντομα θα «πειραματιστούν» και με geisha από τον Παναμά, για αυτό stay tuned.

 

Βύσσης 25, Μοναστηράκι, τηλ. 2103215209