Οι 4 καλύτερες φορητές μηχανές για ταξιδιώτες και campers

Οι 4 καλύτερες φορητές μηχανές για ταξιδιώτες και campers

Oι πιο αποδοτικές και ανθεκτικές μηχανές για τους λάτρεις των ταξιδιών και της περιπέτειας που δεν πιάνουν πολύ χώρο στις αποσκευές και εγγυούνται ένα σωστό και ποιοτικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι. 

 

To καλοκαίρι έφθασε και ήρθε η ώρα για πολλά… ταξίδια. Οι λάτρεις του καφέ που αγαπούν παράλληλα τις εξορμήσεις γνωρίζουν πως δεν χρειάζεται εν ώρα ταξιδιού να στερηθούν το αγαπημένο τους ρόφημα. Ειδικά οι campers έχουν επίγνωση της αναγκαιότητας μιας καλής καφετιέρας, φιλικής προς τα ταξίδια, ωστόσο η αναζήτηση μιας μηχανής εύκολης στη χρήση, φορητής και αποδοτικής δεν είναι πάντα ένα εύκολο έργο. Παρακάτω σας προτείνουμε τέσσερις, με τα θετικά και τα αρνητικά τους,

Tα κριτήρια που τέθηκαν υπόψη για την αξιολόγησή τους ήταν η ευκολία στη χρήση, η ποιότητα της παρασκευής, η ευκολία καθαρισμού, η φορητότητα και η ανθεκτικότητα. Οι δοκιμαστές χρησιμοποίησαν τον ίδιο τύπο καφέ και το ίδιο άλεσμα σε κάθε καφετιέρα. Παρασκευάστηκε η μέγιστη ποσότητα καφέ από κάθε μοντέλο, εκτός από την Aeropress, για την οποία χρησιμοποιήθηκε μια δόση εσπρέσο. Όσον αφορά τη γεύση, οι αξιολογήσεις βασίστηκαν στο εάν οι δοκιμαστές μπορούσαν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ της παρασκευής από την καφετιέρα ταξιδιού και μιας κανονικής καφετιέρας. Οι δοκιμαστές καθάρισαν επίσης κάθε καφετιέρα χρησιμοποιώντας έναν πτυσσόμενο νεροχύτη, σαπούνι και μια πετσέτα κάμπινγκ. Για την αξιολόγηση της φορητότητας και της ανθεκτικότητας, οι μηχανές αποσυναρμολογήθηκαν, συναρμολογήθηκαν σε ένα σακίδιο γεμάτο ρούχα και, στη συνέχεια, το σακίδιο αφέθηκε να πέσει από μια σκάλα τρεις φορές, προκειμένου να ελεγχθεί αν υπέστησαν ζημιές.

 

 The Bestargot Titanium Cup Camping Coffee Cup

 

Πλεονεκτήματα: Δεδομένου ότι η Bestargot Titanium Cup Camping Coffee Cup είναι μικρή, είναι εύκολο να καθαριστεί και να συσκευαστεί, ειδικά επειδή η λαβή της είναι αφαιρούμενη.

Μειονεκτήματα: Αν θέλετε να σερβίρετε καφέ σε περισσότερα άτομα μια κατά το επόμενο ταξίδι σας σε κάμπινγκ, αυτό το μοντέλο μπορεί να μην είναι το κατάλληλο για εσάς, καθώς παράγει μόνο τρία φλιτζάνια κάθε φορά.

 

Η Bestargot Titanium Cup Camping Coffee Cup βρέθηκε πάντως στην κορυφή για διάφορους λόγους. Είναι συμπαγής σε μέγεθος και ελαφριά, και δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον εξοπλισμό. Επιπλέον, η κούπα παράγει εξαιρετικά εύγευστο καφέ, όπως αναφέρει το People. Η κούπα και το καπάκι είναι από τιτάνιο και διατηρούν τα ποτά ζεστά, ενώ η πτυσσόμενη λαβή είναι χρήσιμη κατά την έκχυση και είναι εύκολη όσον αγορά την αποθήκευση.

 

Το προιόν είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα σούπας ή άλλων ζεστών φαγητών κατά την κατασκήνωση. Ο Josey Markiewicz, Ανώτερος Διευθυντής Ποιότητας και Εκπαίδευσης Καφέ στο La Colombe Coffee Roasters επιβεβαιώνει την χρηστικότητά της, λέγοντας ότι «είναι μια πολύ πρακτική επιλογή για τον σύγχρονο τυχοδιώκτη», καθώς «είναι brewer, φλιτζάνι και πιθανώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κατσαρολάκι. Ολα αυτά μαζί σε ένα.” Ωστόσο, με χωρητικότητα 3 φλιτζανιών, είναι ιδανικό μόνο για μικρές ομάδες ταξιδιωτών.

 

 GSI Outdoors Ultralight Java Drip

 

Πλεονεκτήματα: Μια ιδιαίτερα συμπαγής και ελαφριά επιλογή, h GSI Outdoors Ultralight Java Drip είναι μια εξαιρετική επιλογή για σόλο κατασκηνωτές, καθώς φτιάχνει ένα φλιτζάνι καφέ τη φορά. Είναι πολύ απλή στη χρήση και εύκολη στο καθάρισμα.

 

Μειονεκτήματα: σύμφωνα με όσους δοκίμασαν την μηχανή, ανέφεραν ότι το φίλτρο ήταν πιο πυκνό, το ρόφημα μπορεί ενδεχομένως πιο δυνατό, αν και εξακολουθεί να παράγει ένα καλό φλιτζάνι καφέ. Διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο και σύρματα που “κουμπώνουν” σε μια κούπα, επομένως θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας ακόμη μια ξεχωριστή κούπα και ένα δοχείο για να βράσει το νερό.

 

Εάν η φορητότητα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σας, το GSI Outdoors Ultra Light Java Drip είναι μια καλή επιλογή. Αυτή η γαλλική πρέσα συνοδεύεται από επαναχρησιμοποιήσιμο νάιλον φίλτρο και “πόδια” που κουμπώνουν στις περισσότερες κούπες. Επειδή είναι τόσο συμπαγής, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το σακίδιο. Επιπλέον, είναι εύκολο να καθαριστεί γυρνώντας απλώς το φίλτρο προς τα έξω και ξεπλένοντας τα υπολείμματα. Ο Markiewicz ανέφερε ότι τα επαναχρησιμοποιήσιμα υφασμάτινα φίλτρα “τείνουν να εμφανίζουν κάτι σαν μούχλα με το πέρασμα του καιρού”, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

 

 Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper

 

Πλεονεκτήματα: Η ευκολία χρήσης και η φορητότητα κάνουν αυτή την καφετιέρα να ξεχωρίζει, καθώς είναι πτυσσόμενη και μπορεί εύκολα να συσκευαστεί όταν δεν χρησιμοποιείται. Το φίλτρο αφαιρείται επίσης εύκολα και ολόκληρη η συσκευή μπορεί να ξεπλυθεί και να στεγνώσει γρήγορα.

 

Μειονεκτήματα: Μπορεί να παρασκευάσει μόνο δύο φλιτζάνια καφέ τη φορά και θα χρειαστείτε μια κούπα και ένα δοχείο για να βράσει νερό.

 

Η Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper είναι μια από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά τη φορητότητα. Ο dripper είναι πλήρως πτυσσόμενος και το επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο από ατσάλι είναι ενσωματωμένο. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να τη συναρμολογήσετε είναι να την ανοίξετε, να την τοποθετήσετε πάνω από την κούπα της επιλογής σας, να ρίξετε τον καφέ και να γεμίσετε με ζεστό νερό. Και δεδομένου ότι το προϊόν είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη, είναι εντυπωσιακά ανθεκτικό και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σπάσει στο σακίδιο ή τις αποσκευές σας ενώ ταξιδεύετε. Όσον αφορά το καφέ, σύμφωνα με τους δοκιμαστές του People, παράγει μια πλούσια και πλήρη παρασκευή.

 

 AeroPress Coffee and Espresso Maker

 

Πλεονεκτήματα: Όσοι δοκίμασαν αυτή τη μηχανή ανέφεραν ότι παράγει έναν εσπρέσο με τολμηρή γεύση, ενώ είναι πολύ εύκολος ο έλεγχος του πόσο δυνατό καφέ θα παράξετε. Η συσκευή καθαρίζεται με ευκολία, αφού αποσυναρμολογείται εξίσου εύκολα.

 

Μειονεκτήματα: Ορισμένοι από τους δοκιμαστές δεν βρήκαν τις οδηγίες ιδιαίτερα εύχρηστες, ειδικά από τη στιγμή που η καφετιέρα διαθέτει πολλά εξαρτήματα.

 

Είναι η μοναδική συσκευή που μπορεί να παράξει μαι μερίδα εσπρέσο σε λίγα δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με άλλα μοντέλα που έχουν μεγάλους, απότομους χρόνους. Μπορείτε να παρέξετε έως και τρία φλιτζάνια καφέ στάγδην κάθε φορά, με βάση την ποσότητα του καφέ και νερού που χρησιμοποιείτε. Τι διαφορετικό έχει η Aeropress; Το λέει και το όνομά της: “​Xρησιμοποιεί την πίεση (ή μάλλον έξτρα πίεση) για ταχύτερο χρόνο παρασκευής”, είπε ο Markiewicz.

 

Η AeroPress μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να συναρμολογηθεί, αλλά μόλις φτάσετε στην διαδικασία παρασκευής, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Και δεδομένου ότι συνοδεύεται από μια εύχρηστη τσάντα μεταφοράς, μπορείτε εύκολα να την αποθηκεύσετε στο σακίδιο ή τις αποσκευές σας.