Ούμπουντου: Μια νέα έκπληξη στο Θησείο

Ούμπουντου: Μια νέα έκπληξη στο Θησείο

Λιτό, γωνιακό, με φιλική ζεστή ατμόσφαιρα παίζει με ποιοτικό καφέ, νόστιμα σνακ και ιδιαίτερα κρασιά.

 

Μπαίνοντας στη Νηλέως για να ανηφορίσετε προς στο Θησείο, στην γωνία, θα συναντήσετε ένα φρέσκο coffee shop με παράξενο όνομα. Λέγεται Ούμπουντου – μια λέξη που προέρχεται από τη Νότια Αφρική και σημαίνει «είμαι αυτός που είμαι». Το εν λόγω μαγαζί είναι όλο μια τζαμαρία και σίγουρα θα σας τραβήξει το βλέμμα. Το εσωτερικού λιτό ακολουθεί βλέπετε τα σκανδιναβικά πρότυπα με το λευκό να κυριαρχεί, τα κίτρινα πλακάκια πίσω από την μπάρα να δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο χώρο ενώ δεν λείπουν κάποιες διακριτικές, αφρικανικές  λεπτομέρειες. Έχει λίγα τραπέζια που βρίσκονται περιμετρικά της τζαμαρίας, αρκετά φυτά εσωτερικού χώρου και ένα ήσυχο πατάρι που μπορεί ακόμα να μην λειτουργεί, είναι όμως ιδανικό για όποιον θέλει να τηλεργαστεί έξω από το σπίτι του.

 

Το νεανικό Ούμπουντου είναι ένα εγχείρημα δύο φίλων: του Χρήστου Χρόνη και του Νίκου Λιάτη που θέλησαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τον καλό καφέ αλλά και να διηγηθούν την δική τους ιστορία σερβίροντας νόστιμα φλιτζάνια. Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε αυτό το φωτεινό, ζεστό, φιλικό coffee shop. Στο κομμάτι του καφέ συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία Mr Bean Coffee Roasters. Διαθέτουν ένα blend που αποτελείται από τρεις καφέδες από την Βραζιλία, δύο natural και έναν washed, που δίνει ισορροπημένα φλιτζάνια espresso με πολλές νότες σοκολάτας και γλυκά χαρακτηριστικά. Ο συγκεκριμένος καφές «παντρεύεται» ωραία με το γάλα όποτε σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε είτε σε cappuccino είτε σε flat white. Στους μύλους τους όμως θα βρείτε και έναν ακόμα, μοναδικής προέλευσης αυτή την φορά, που αλλάζει ανάλογα με το τι υπάρχει διαθέσιμο. Όταν το επισκεφτήκαμε, διέθεταν έναν καφέ από την Κόστα Ρίκα με έντονες οξύτητες, νότες από φρούτα και μακριά επίγευση. Τον συγκεκριμένο σας τον προτείνουμε να τον δοκιμάσετε σε καφέ φίλτρου μιας και έτσι θα μπορέσετε να διαπιστώσετε τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Ακόμα στα ψυγεία του θα βρείτε και το συσκευασμένο σε κουτάκι αναψυκτικού, cold brew από την Area 51.  Στο κομμάτι του retail θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από καφέδες της Mr Bean Coffee Roasters αλλά και της 3sips που είναι στην ουσία ένα καινούργιο και φρέσκο εγχείρημα.

 

Στο καινούργιο αυτό coffee shop θα βρείτε επίσης αλμυρές και γλυκές λιχουδιές για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Όπως για παράδειγμα αραβικές πίτες, λαχταριστά σάντουιτς, banana bread χωρίς ζάχαρη, μπάρες δημητριακών και μερικά ακόμα που τα φτιάχνουν καθημερινά. Τέλος, διαθέτουν και μια μικρή κάβα με ιδιαίτερα κρασιά και μάλιστα κάποια από αυτά είναι σπάνια να τα βρείτε.

 

Το Ούμπουντου είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα.

 

Νηλέως 58, Θησείο, τηλ. 2103410566